El València Basket trenca la seua ratxa

El conjunt taronja no pot superar el Cadí La Seu.

Meiya Tirera, la millor jugadora del València Basket
Meiya Tirera, la millor jugadora del València Basket / València Basket

Duel entre dos rivals directes en la classificació, dos conjunts que aspiren a participar en la Copa de la Reina 2019. El Cadí La Seu i el València Basket, quart i cinqué en la taula, s’han enfrontat hui en un partit a la Seu d'Urgell, que al final ha sigut per a les catalanes.

El Cadí La Seu ha plantejat un partit molt consistent en defensa. El València trobava dificultats a trobar les línies de passada, i en el rebot les jugadores de l’equip català guanyaven les valencianes. De fet, l’equip de Rubén Burgos només es mantenia en el partit gràcies a la tasca de Meiya Tirera, fonamental en els primers compassos del partit. El primer quart ha acabat amb un marcador de 19 a 16.

En el segon quart, les jugadores del Cadí La Seu han continuat molt agressives en defensa. Això ha provocat moltes pèrdues de baló en el València i que les catalanes s’escaparen en el marcador fins als 10 punts (33-23, minut 4:52). Aquesta diferència s’ha originat mentre Tirera i Anna Gómez, la base titular del València Basket, estaven a la banqueta. Rubén Burgos les ha tornades a posar en la pista i, a partit d’aquest moment, el conjunt taronja ha tornat a trobar l’encert en l'atac. El segon temps ha acabat amb un resultat de 37 a 34.

El tercer quart ha començat prou bé per al València Basket. Les jugadores del conjunt taronja han estat molt entonades tant en atac com en defensa i han pogut posar-se per davant (42-43, minut 6:17). Però el Cadi La Seu li ha fet un parcial de 6 a 18, gràcies a una gran defensa i a les actuacions d'Irati Etxarri i Andrea Vilaro. Les pèrdues del baló de les jugadores taronja han sigut constants i les catalanes han aprofitat molt bé els contracolps. El marcador final d’aquest tercer temps ha sigut de 61 a 47.

L’últim quart, el Cadí La Seu ha continuat molt concentrat en el seu plantejament. Les catalanes se n’han anat fins i tot de 15 punts. Però les jugadores de l’equip taronja no han abaixat els braços i han aprofitat una sequera d’anotació de les de la Seu per a acostar-se en el marcador. Les jugadores del València han començat a pressionar en defensa i a anotar de manera més fluida però ja ha sigut massa tard. El partit ha acabat amb un resultat de 72 a 63.

Esta derrota trenca la ratxa de cinc victòries consecutives del conjunt entrenat per Rubén Burgos.