El València Basket troba el seu zenit

La Fonteta ha viscut una gran jornada d’Eurolliga amb victòria sofrida del València Basket contra el Zenit per 94 a 90.

Quino Colom en un moment del partit
Quino Colom en un moment del partit / / Efe
20 de novembre 2019 - 00:25

En partit d’Eurolliga el València Basket ha guanyat al Zenit de San Petersburg per un ajustat 94 a 90 en un partit carregat de tensió. Abalde, amb els seus triples, ha sigut el jugador clau.

El València Basket ha començat el partit amb superioritat i un prometedor 15 a 9 en el marcador. Poc ha durat l’alegria perquè el Zenit ha reaccionat i l’equip rus ha acabat el primer quart amb un punt per davant, 15-16.

El partit estava igualat al principi del segon quart, però Jaume Ponsarnau s’ha vist obligat a fer rotacions per l’acumulació de faltes dels seus jugadors principals. Els canvis obligats per les personals han reactivat al Zenit per a anar-se’n de cinc, 31-36, i amb un exjugador taronja, Will Thomas, com a jugador més decisiu.

La segona part ha sigut trepidant, carregada de tensió i d’incertesa. El Zenit ha començat el tercer quart amb una marxa més i, fins i tot, s’ha posat amb un avantatge d’11 punts en el marcador (46-57). Dos triples seguits de Loyd i Vives han fet reviscolar la Fonteta i començar a creure amb la remuntada.

L’últim quart ha començat amb un seriós avís per al russos, amb triple de Tobey i cistella de Laberye per a igualar el marcador a 65. Els dos equips atacaven amb tirs exteriors, sumant de tres en tres, i ací és on Abalde ha fet tot un recital. Li entrava tot i gràcies a dos triples seguits d’ell el València Basket s’ha posat per davant, 74 a 71. A la festa de triples també s’han sumat Vives i Loyd. Amb 89 a 86 començava l’estratègia des de les banquetes per a saber administrar els últims compassos del partit. Ha guanyat la batalla Jaume Ponsarnau. El 94 a 90 final confirmava la comunió entre la Fonteta, l’equip i el tècnic. Tercer partit a casa, tercera victòria i el València Basket que, ara sí, està en el seu punt més alt de la temporada.