El València Basket xoca amb la inspiració blanca

Els taronja han caigut per 111 a 99 i en Eurolliga continuen sense conéixer la victòria lluny de La Fonteta.

Guillem Vives davant Tavares
Guillem Vives davant Tavares / Efe.

El València Basket continua sense conéixer la victòria en Eurolliga fora de casa, si bé, el Wizink Center tampoc era el millor escenari i menys davant un Reial Madrid especialment inspirat en el llançament. En un encontre carregat de ritme, el conjunt taronja ha caigut per 111 a 99.

Els primers deu minuts han sigut espectaculars, amb un ritme frenètic, tot un recital de joc en atac per part dels dos equips. Semblava que el València Basket i el Madrid s'havien oblidat de defendre i tot era una exhibició de tir, sobretot de triples. Així, el primer quart ha finalitzat amb un ampli 30 per 29.

El ritme no ha baixat al segon quart i això que Ponsarnau i Laso ho han intentat des de la banqueta, però ni per eixes. L'encontre estava completament deslligat. Amb tot, era el Madrid qui sempre ha dominat amb diferències mínimes. El València Basket ha aconseguit igualar a 43, però, amb tal ritme, qualsevol detall anava a ser fonamental i un parell d'errades per part dels taronja han fet que el Madrid agafara un poc d'aire. Els taronja han pogut frenar l'escalada blanca, però així i tot s'ha arribat al descans amb 53 per 49.

Al València Basket li ha costat seguir la intensitat de joc en un tercer joc on els detalls puntuals han sigut claus. El Madrid ha arribat a dominar 72 a 62 quan faltaven tres minuts, però primer Dubljevic i després Tobey han tornat a ficar l'equip dins del partit. El marcador s'ha tornat a anivellar, però el quart ha finalitzat de la pitjor manera possible, amb una greu errada en atac per part del taronja que el Madrid ha aprofitat per a sumar un nou triple sobre la botzina i, encarar així, l'últim quart, amb 10 punts per dalt, 80 a 70.

Quedava intentar l'heroica en l'últim quart, però, malgrat els detalls de qualitat de Loyd, el València Basket no ha sabut frenar el frenesí de cistelles del Madrid, sobretot, d'un Thompkins que ha tingut facilitat per a trobar el triple. Així, les diferències s'han mantingut i el partit ha finalitzat amb el definitiu 111 a 99.