Espanya es classifica per a la segona fase del Mundial de bàsquet de la Xina

Els de Sergio Scariolo han guanyat per 63-73 la selecció de Puerto Rico.

Marc Gasol i Ricky Rubio, màxims anotadors del partit davant Puerto Rico

La selecció espanyola ha obtingut la segona victòria en el Mundial de bàsquet de la Xina, en guanyar per 63-73 a Puerto Rico. Els de Scariolo certifiquen així la classificació per a la segona fase del torneig. Marc Gasol i Ricky Rubio han sigut els jugadors més destacats, amb 19 i 17 punts anotats, en un partit en què el valencià Víctor Claver ha eixit en el cinc inicial i el base del València Basket, Quino Colom, ha jugat 5 minuts i ha anotat 2 punts.

La selecció espanyola ha patit per a endur-se aquesta victòria davant d'un Puerto Rico que ha lluitat fins a l'últim minut. El combinat nacional s'havia mostrat des de l'inici irregular en defensa i atac, cosa que ha afavorit la comoditat en el tir per als de Puerto Rico. Ha sigut després del descans, a mitjan tercer quart, quan Espanya ha recuperat l'avantatge, on han destacat els 11 punts consecutius d'un Marc Gasol que ha minvat la resistència del rival. En l'últim temps, Puerto Rico s'ha recuperat i Ricky Rubio ha tornat a aparéixer en escena, per a trencar el joc del rival.

Espanya tancarà la primera ronda dimecres contra l'Iran i se situa com a líder de grup, per davant de Tunísia i Puerto Rico. Els rivals de la selecció en la segona fase seran Sèrbia i Itàlia.