Espanya passa a quarts amb dificultats (67-60)

El combinat espanyol ha derrotat Itàlia en un partit molt treballat en què s’han trobat a faltar els punts de Marc Gasol.

El valencià Víctor Claver ha sigut un dels millors del partit.
El valencià Víctor Claver ha sigut un dels millors del partit. / Made Nagi (Efe).

La bona notícia és que Espanya ha passat de ronda i ja està en quarts de final del Mundial de la Xina. Però la selecció no ha mostrat la millor cara en el partit de hui contra Itàlia. Els de Scariolo s’han esforçat en defensa però en atac no han estat precisos. Un exemple, Marc Gasol no ha anotat fins el minut 39 del partit. Per fortuna, tampoc Itàlia trobava el camí a la cistella.

En els primers 20 minuts del partit, Llull mantenia viva a Espanya gràcies al seu carisma i els seus punts. Ricky Rubio anava erràtic per la pista i Marc Gasol no aconseguia traure rendiment al seu físic en la pintura. Al descans, igualtat máxima i un marcador molt baix (30-31).

En la represa, Juancho Hernangómez donava un respir al combinat espanyol. 10 dels 13 primers punts d’Espanya en el tercer quart han sigut seus. I semblava que l’encontre estava encarrilat (48-36). Però de nou la cistella s'ha tornat xicoteta per als espanyols. Itàlia tornava a posar-se per davant a només 4 minuts del final.

La selecció espanyola ha hagut d'esforçar-se en defensa per a canviar l’esdevenir del partit. El valencià Víctor Claver ha sigut fonamental en aquesta tasca i una cistella seua després de l'assistència de Marc Gasol marcava l’inici de la remuntada. L’encert en tirs lliures de Rubio i Llull i una cistella de Marc Gasol a un minut del final han apuntalat la victòria. Espanya ja està en quarts de final i diumenge, a les 2 i mitja, s’enfrontarà a Sèrbia pel lideratge del grup.