L'Alba de Berlín acaba amb la bona ratxa del València Basket en l'Eurolliga

Els d'Aíto García-Reneses han guanyat l'equip taronja per 92-100 a la Fonteta.

Jaime Pradilla tracta de llançar a cistella davant l'oposició de dos jugadors alemanys / Miguel Ángel Polo

L'Alba de Berlín ha trencat la ratxa de tres victòries consecutives del València Basket en l'Eurolliga, en guanyar per 92-100 els taronja a la Fonteta. Els de Ponsarnau, que fins a aquest moment eren tercers en la classificació, han caigut contra el tercer equip de la taula per la cua, liderats per l'exjugador del València Basket Luke Sikma i l'uruguaià Jayson Granger. El València Basket ha mostrat una cara diferent de la de la victòria contra el Barça en Lliga i no s'ha activat contra el rival directe per la plaça per a la pròxima edició de la competició europea, la reservada a equips que arribaren de la final de l'Eurocup de 2019.

Des de l'inici del primer temps l'Alba de Berlín s'ha mostrat superior, arrancant amb un parcial de 0-7 a favor i amb encert en els tirs de tres. Els valencians no se centraven en defensa i no aconseguien avançar-se en el marcador, fins a arribar al final d'aquest quart amb 21-27. En el segon quart, l'Alba de l'espanyol Aíto García-Reneses ha seguit dominant en atac, però els valencians reaccionaven amb uns destacats San Emeterio i Kalinic fins quasi empatar al descans, on han arribat amb un 50-51.

Al tercer quart els alemanys han tornat a prendre la iniciativa, els taronja no aconseguien superar la defensa en zona de l'Alba de Berlín, amb l'uruguaià Jayson Granger com a ariet, i han arribat a perdre per 20 punts. Aquest temps ha conclòs finalment amb 65-83. En l'últim temps, els taronja Hermannsson i Prepelic intentaven la reacció amb els llançaments de tres, i han retallat distàncies fins a posar-se a 9 dels alemanys a falta de poc més de cinc minuts. La tornada a la pista de l'extaronja Luke Sikma i els seus rebots ofensius, entre d'altres, no han fet possible la remuntada del València Basket, que ha perdut per 92-100 contra l'Alba de Berlín a la Fonteta.

A pesar de la derrota, el duel a la Fonteta ha sigut de rècord per al tècnic taronja, Jaume Ponsarnau. S'ha convertit en l'entrenador que ha dirigit més partits europeus a la banqueta del València Basket. Amb el d'aquesta nit ja són 62: supera així els 61 aconseguits pel tècnic croat Velimir Perasovic.