L'HLA Alacant acaba amb la imbatibillitat del TAU Castelló (62-85)

Els de Pedro Rivero no han donat opcions als de Toni Ten i sumen quatre triomfs en quatre jornades.

Óscar Alvarado (Tau Castelló), durant el partit
Óscar Alvarado (Tau Castelló), durant el partit / @TAUcastello

La jornada 4 de la Lliga LEB Or de bàsquet ens deparava un derbi al Ciutat de Castelló entre dos equips que comptaven els partits per victòria, el TAU Castelló i l'HLA Alacant. S'esperava un partit igualat, en què un dels dos havia de perdre la condició d'invicte, però els visitants s'han mostrat molt superiors i han aconseguit una victòria contundent per 62-85.

Els alacantins han començat el partit dominant i, amb un parcial de 0-4 d'entrada, han gaudit del primer avantatge, però els locals han sabut reaccionar i s'ha arribat a l'equador del primer període amb empat a 10. A partir d'aquest moment, l'equip de Pedro Rivero ha posat la directa i ha deixat sense reacció el TAU Castelló (12-24, al final del primer quart). Els de Toni Ten han tractat de reduir distàncies i s'han arribat a situar a set punts (21-28), però una nova embranzida dels alacantins ha deixat el marcador en un clar 25-40 al descans.

En la represa ja no hi ha hagut reacció local: la poca efectivitat cara a cistella dels castellonencs, unida a l'encert de l'HLA, ha fet que els visitants se n'anaren amb 27 punts de renda al final del tercer període. L'últim quart només ha servit perquè els locals maquillaren un poc el resultat fins al 68-85 final. Edu Durán per part castellonenca i Jorge Bilbao per l'alacantina han sigut els màxims anotadors del partit, amb 17 punts cadascun.