L'HLA Alacant i el TAU Castelló continuen amb pas ferm en la Leb Or

Els alacantins han guanyat l'Almansa (79-76) i els de la Plana han superat el Lleida (72-74).

Zohore tracta de fer una cistella davant la presència d'un jugador de l'Almansa
Zohore tracta de fer una cistella davant la presència d'un jugador de l'Almansa / Twitter: @FundLucentum

L'HLA Alacant i el TAU Castelló continuen amb pas ferm en la lliga Leb Or i amb dues noves victòries en la jornada 15 es consoliden en els dos primers llocs de la classificació, amb 11 victòries, però els de Toni Ten tenen un partit menys. Tot i això, els dos equips han hagut de suar de valent per a assegurar el triomf. L'equip de Perdro Rivero ha superat un combatiu Almansa (79-76) i els de la Plana han hagut de remuntar per a guanyar a Lleida (72-74).

Segona victòria seguida del Lucentum

L'HLA Alacant ha sumat la segona victòria seguida en la Leb Or, després de la mala ratxa de tres derrotes consecutives. No obstant això, l'equip de Pedro Rivero ha hagut de patir fins als instants finals contra un combatiu Almansa, que no ha donat mai el partit per perdut (79-76).

El partit no ha començat bé per al Lucentum, que ha vist com els castellanomanxecs els endossaven un 0-7 d'inici. L'equip ha anat entrant en joc, però el domini era clarament dels visitants. Un triple de Pere Llompart ha tancat el primer quart, que ha acabat amb un 16-21 favorable a l'Almansa. L'HLA ha millorat les prestacions en el segon període i ha aconseguit posar-se per davant en el marcador gràcies a l'encert des de la línia de triple (33-32). Tot i això, s'ha arribat al descans amb avantatge visitant (35-37).

El pas pels vestidors ha assentat molt bé als alacantins. Un parcial de 10-0 els ha donat el primer gran avantatge en el marcador (49-40), però la diferència encara era major al final del tercer quart (64-51). Quan tot semblava decidit,71-55 amb huit minuts per jugar, un parcial de 6-21 ha deixat el marcador en 77-76 a menys de 10 segons per al final. Però Edu Martínez ha encistellat dos llançaments de tir lliure i l'Almansa ha errat l'últim atac. Justin Pitts, José Ortega i Jonas Zohore han sigut els jugadors més destacats del Lucentum.

El TAU es pren la revenja amb el Lleida

El TAU Castelló s'ha pres la revenja del Lleida, que li va guanyar al Ciutat de Castelló en el partit de la primera volta, i ha aconseguit una gran victòria després d'una gran remuntada fonamentada en l'últim quart (72-74).

A l'equip de la Plana li ha costat entrar en el partit i ha eixit bloquejat en atac. De fet, quan s'havien diputat els primers set minuts de joc només havia anotat cinc punts. Al final del primer quart s'ha arribat amb un escàs 14-8. L'encert ofensiu ha millorat en el segon període i el TAU ha aconseguit empatar a 18, però llavors ha rebut un parcial de 12-0 dels catalans (30-18) que ha deixat tocats els de Toni Ten. El marcador al descans reflectia un 40-27.

En la represa, el TAU Castelló ha eixit decidit a retallar distàncies en el marcador per a mantindre intactes les opcions de victòria, però el ben cert és que ha arribat a l'últim període 11 punts per baix (56-45). En dos minuts, els de la Plana han aconseguit situar-se a només dos punts (56-54), gràcies a un parcial de 0-9. Això ha sigut una injecció de moral per als de Toni Ten, que han culminat la remuntada i s'han posat per davant per primera vegada a cinc minuts del final (61-62). L'equip castellonenc ja no s'ha deixat sorprendre per la reacció local i ha tancat una gran victòria (72-24). Juan José García, amb 16 punts i 8 rebots, ha estat el jugador més decisiu del TAU.