L'HLA Alacant perd la final de la Copa de la Princesa (85-74)

L'equip de Pedro Rivero ha caigut en la pròrroga contra el Breogán a Lugo.

El jugador de l'HLA Alacant ‘Chumi’ Ortega, en una jugada d'atac.

Molt poquet li ha faltat a l'HLA Alacant per a guanyar la Copa de la Princesa, el primer títol oficial de la competició LEB Or, però finalment no ha pogut superar el Breogán de Lugo i ha caigut per 85 a 74 en un partit que, lluny del resultat final, ha estat molt batallat.

El ritme i la intensitat han protagonitzat els primers minuts del duel, on s’ha fet palés el nerviosisme propi d’una final en els dos equips. Tots dos han eixit amb poc d‘encert, però molt ofensius i sense por de tirar. El Breogán de Lugo ha trobat el camí per a fer circular el baló a Larssen, que ha sigut clau tant en defensa com en moltes jugades d’atac de l’equip gallec. Els de Diego Epifanio, Epi, i els de Pedro Rivero han arribar igualats en l'electrònic fins a l'últim minut del primer quart, però arran d’una xiulada antideportiva al pivot de l’equip alacantí, Rafa Huertas, el Breogán ha sumat una diferència de sis punts. 24-18 primer, al pas del primer quart.

Una renda que ha continuat en tota la primera part per la solidesa en defensa que ha mantingut el conjunt gallec fins al descans. L’HLA Alacant, encara que no trobava la sort des dels 6,75 metres (2 de 12 fins al descans) no li ha perdut la cara al partit, i amb les penetracions d’Urtasun i la bona ma de Pitts (11 punts) ha seguit sumant. Però l’encert de Soulade en triples (el més efectiu en la lliga regular) per part del Breogán complicava la lluita. 39-33 al pas pels vestidors.

L’equip alacantí ha eixit amb la intenció clara de retallar distàncies i d’oportunitats n’ha tingut diverses, però no ha sigut fins als últims minuts del tercer quart quan els de Pedro Rivero han aconseguit posar-se per damunt. 54-55, tot per decidir en els últims deu minuts.

Les errades s’han succeït en el conjunt de Lugo a penes començar l’últim quart, i això ho ha aprofitat L’HLA, que ha ampliat l'avantatge. L’equip alacantí ha fet camí a través del joc exterior i, molt còmodes, s’han posat en sis per damunt. 54-60 i Epi ha demanat temps mort, tractant de fer reaccionar els seus jugadors. No ha servit. Parcial de 0-12 a favor dels alacantins a falta de poc més de set minuts, gràcies a un triple de Gjuroski i un excel·lent joc en defensa de l’escorta Chumi Ortega. Així i tot, el Breogán ha reaccionat. A falta de menys de dos minuts i gràcies als tirs de tres, li han pegat la volta al marcador i s’han posat un punt per damunt. En un final d’infart, el conjunt alacantí ha empatat i encara ha tingut l’últim tir per a guanyar, però no ha trobat la complicitat de la cistella i la pilota no ha entrat. 69-69 i a la pròrroga.

El conjunt local ha començat millor els primer minuts del temps afegit i ha posat terra pel mig. A falta de tres minuts, guanyaven per cinc punts. Parcial de 10-1 a falta de dos minuts. Nou punts que l’HLA Alacant, completament desunflat degut al colp psicològic que ha suposat l'empat, no ha aconseguit retallar. Al remat, 85-74. La Copa de la Princesa es queda a Lugo.