La selecció espanyola de bàsquet passa a semifinals del Mundial de la Xina

Els de Scariolo han vençut el combinat de Pòlonia en quarts de final, per 90-78.

Els jugadors de la selecció espanyola celebren la victòria contra Polònia

La selecció espanyola de bàsquet s'ha classificat per a les semifinals del Mundial de la Xina, després de véncer per 90-78 Polònia. Els de Scariolo s'enfrontaran divendres a les 10 del matí en la penúltima ronda al guanyador de l'Austràlia-República Txeca, que es disputa demà.

L'intens treball en defensa ha tornat a ser decisiu en el partit, on a la selecció li ha tocat treballar de principi a fi contra l'equip revelació del campionat. Ricky Rubio i Rudy Fernández, amb 26 i 20 punts de valoració, s'han convertit en homes clau en un duel que fa a la selecció tornar a estar en una semifinal del Mundial, 13 anys després. Espanya arriba invicta a la lluita per les medalles.

Durant el primer temps, el combinat eapanyol s'ha mostrat superior en defensa, però han tornat errades en atac que han fet arribar al final del primer parcial amb una diferència de només 4 punts, 22-18. En el segon quart, la selecció polonesa no es rendia i s'ha tornat a ficar en el partit, fins a arribar a un 39-37. Els de Scariolo se n'han anat al descans amb una diferència de sols 5 punts, amb un marcador de 46-41.

En el tercer quart, Rudy Fernández, a pesar de l'esglai al genoll dret del final del segon temps, ha tornat a la pista per a ajudar amb els seus triples a ampliar la diferència dels espanyols, que s'han apuntat un 56-44. Així i tot, en els minuts finals d'aquest temps el desavantatge s'ha reduït, per a acabar en 67-58. En l'inici de l'últim quart de partit s'han retallat les diferències per les febleses en la defensa dels de Scariolo, fins a posar-se els polonesos sols a 4 punts. Ha sigut des de la meitat del l'últim temps quan s'han recuperat del desavantatge, fins a posar-se 15 punts per davant quan faltaven 2 minuts per al final del partit. Finalment, la selecció espanyola ha vençut el combinat de Polònia per 90-78.

Les dues semifinals del Mundial seran divendres. A les 10 del matí, Espanya s'enfrontarà al guanyador del partit entre Austràlia i la República Txeca. Pel que fa a l'altra semifinal, la selecció de l'Argentina s'enfrontarà al vencedor dels Estats Units-França.

Després del partit de hui, Ricky Rubio s'ha convertit en el jugador amb més assistències en la història de la Copa Mundial de Basket de la FIBA, amb 115, i supera el jugador argentí Pablo Prigioni.