L’equip de Rubén Burgos es deixa sorprende a casa

Les taronges perden 69-71 amb el Ciudad de La Laguna de Tenerife.

Tamara Abalde intenta trencar la defensa rival
Tamara Abalde intenta trencar la defensa rival / València Basket

El València Basket de Rubén Burgos ha cedit una derrota a La Fonteta amb el Ciudad de La Laguna, un equip en teoria inferior, però que ha acabat guanyant les locals per 69-71. Un duel que les taronges han perdut en l’últim quart de forma inesperada. Tot i que l’equip canari sempre ha plantat cara, hi ha hagut un moment, a principis del tercer quart, en què el València li treia una diferència de 12 punts. Semblava aleshores que el partit estava a punt de trencar-se a favor de les valencianistes. Ningú no esperava el desenllaç final.

Commemoració anticipada del Dia de la Dona

El partit ha començat amb una commemoració anticipada del Dia de la Dona. Les jugadores d’ambdós equips s’han exercitat amb samarretes morades i després s’ha llegit un comunicat en “defensa d’una igualtat real” entre homes i dones. El públic hi ha participat activament i hi havia bones sensacions de cara al partit. El Ciudad de La Laguna és, a més a més, el proper rival del València en la Copa de la Reina, que comença la setmana vinent a Salamanca. Els dos conjunts s’hi enfrontaran en quart de final. En principi, el València és favorit perquè és quart en la Lliga. El conjunt canari venia com a huité, però gràcies a la victòria d’esta nit ja és seté.

Els dos equips es voran les cares divendres vinent en la Copa

En el primer quart el Ciudad de de la Laguna ha sigut superior gràcies a la facilitat i encert amb què ha llançat els triples. El quart ha acabat amb un 17-22, amb cinc de diferència per a les visitants. Però al principi del segon quart el València ha equilibrat el partit i a les acaballes aconseguia donar-li la volta al marcador amb un 30-32. Només començar el tercer quart la diferència s’ampliava. I de colp, el conjunt de Tenerife ha començat a reaccionar. Jugadores, com ara Traore i Atkinson, han despertat i semblaven imparables. El tercer quart encara ha sigut per al València, però en el quart el marcador s’estretia i al final les visitants han donat la sorpresa. Vorem si es queda només en un avís i divendres vinent minva la força i la fe de les canàries alhora que el València torna a ser l’equip segur d’aquesta temporada. En joc estarà passar a les semifinals de la Copa.