Pòquer de victòries per a tornar a somiar

El València Basket guanya un partit trepidant d'Eurolliga contra el Khimki per 89 a 84 i aconsegueix la quarta victòria consecutiva a la Fonteta.

Loyd.
Loyd.

Vibrant partit i extraordinària victòria per 89 a 84 del València Basket contra el Khimki de Moscou per a fer comprendre a tot Europa que el conjunt taronja també pot competir amb els més grans del Vell Continent. Els de Jaume Ponsarnau completen invictes el cicle dels quatre partits consecutius davant la seua afició, una en la Lliga ACB i tres més en la competició continental. La Fonteta torna a il·lusionar-se.

Després de caure contra el Madrid, el Khimki estava ferit en l'orgull i el seu inici de partit ha sigut demolidor. Amb un 4 per 20, l'equip rus semblava imparable fins a l'aparició de Labeyrie per a començar a posar-hi orde. Així el primer quart ha acabat amb el mal menor, 26 a 33.

La dinàmica de partit ha canviat en el segon quart. La Fonteta ha dut en andes l'equip i la connexió entre Colom i Tobey ha funcionat a la perfecció per a trencar la muralla russa. El Khimki ha entrat en crisi i els de Jaume Ponsarnau ho han aprofitat al màxim per a capgirar el marcador. Primer Tobey i després Loyd, sota la batuta d'un inspirat Quino Colom, s'han encarregat de tancar la primera part amb avantatge i anar-se'n 51 per 48 al vestidor.

El tercer quart ha sigut frenètic. El Khimki ha buscat la inspiració dels seus llançadors, amb un joc més anàrquic, al mateix temps que el València Basket ha buscat una tàctica més coral, de tot el conjunt. El partit ha entrat en moments de màxima exigència física i mental, en què qualsevol dubte per part dels dos equips s'ha penalitzat. Amb les coses així, el Khimki ha tornat a situar-se amb un punt per davant, 67-68, però els taronja han reaccionat amb un triple de Marsikovic per a tornar a posar-se per davant, 70-68. Amb aquest intercanvi de colps el tercer quart ha acabat amb 72-70.

Mínima diferència que el Khimki buscava retallar des de la llarga distància, però la Fonteta i el València Basket han tingut clar que la batalla de hui es jugava en curt. Colom, amb un doble doble, ha destrossat la defensa russa. Ha jugat i ha fet jugar tot l'equip. Les diferències es mantenien, però en la recta final s'ha sumat a la festa Dubljević per a sentenciar el partit amb el definitiu 89 a 84 i celebrar que el València Basket, jugant així i amb l'afició fent tremolar la Fonteta , serà un equip molt complicat de guanyar a casa.