Relliscada taronja a la canxa de l'Obradoiro

El València Basket perd 86-83 i desaprofita la remuntada del tercer quart.

Relliscada taronja a la canxa de l\'Obradoiro

Derrota dolorosa del València al Pavelló Multiús Fontes Do Sar perquè després d'haver aconseguit un avantatge de set punts en el tercer quart ha acabat perdent el partit amb el Monbus Obradoiro per 86-83. L'han tingut en la mà els de Jaume Ponsarnau, però s'han obnubilat en els últims minuts, i han perdut, fins i tot, l'oportunitat d'almenys empatar i forçar la pròrroga.

El partit ha començat molt malament. Els gallecs han sigut superiors, amb un joc molt coral. Els primers deu minuts han acabat amb 21-15, una diferència de nou punts a favor dels locals. El València s'ha posat a la feina en el segon quart i ha aconseguit reduir distàncies deixant el marcador en un 44-42.

Remuntada taronja en el tercer quart

El tercer quart ha sigut el de la remuntada taronja. El València, amb un gran joc de Fernando San Emeterio i Bojan Dubljevic, li han pegat la volta al marcador i ha tret una bona renda. Ha acabat aquest quart de color taronja amb 61-68 i pareixia que l'últim seria també per als de Jaume Ponsarnau. El joc havia millorat i el rival ho havia notat.

Les coses no han sigut així. Comptat i debatut, s'ha de reconéixer la superioritat dels gallecs en els moments decisius. Mike Daum ha anotat la penúltima cistella del partit amb un temple infinit, salvant l'oposició de la defensa taronja. Chris Czerapowich, amb 15 punts i una valoració de 21 també ha tingut molt a veure amb la derrota taronja. Per moments semblava imparable.

Errades de Laberye i Van Rossom en l'últim minut

En els últims minuts Laberye i Van Rossom han errat cistelles importants i el València no ha pogut forçar la pròrroga. En la desesperació final, en els últims segons, Vajan Marinkovic ha comés una falta antiesportiva que ha donat dos tirs lliures i possessió a l'Obradoiro. Ja tot estava perdut.

El València continua seté, en posicions de play-off, però aquesta derrota és de les que fan mal per una qüestió molt simple: perquè es podria haver guanyat. Sobretot després de la renda aconseguida al tercer quart. El millor jugador taronja, Fernando San Emeterio, amb 20 punts i 21 de valoració.