Superioritat total de les taronja a la Fonteta

L'equip de Rubén Burgos guanya per 66-48 l'Al-Qázeres Extremadura.

El València Basket ha sigut molt superior
El València Basket ha sigut molt superior / Twitter València Basket

El València Basket de Rubén Burgos ha guanyat per 66-48 l'Al-Qázeres Extremadura. Superioritat total de les taronja, com s'esperava entre un equip, el local, que és quart en la classificació, i l'extremeny, que ocupa la posició número onze en una lliga de catorze. El València té ara 33 punts.

Les jugadores valencianistes han sigut molt superiors, tant en l'aspecte defensiu com en l'atacant. En el primer quart hi ha hagut un parcial de 19-6. Pràcticament un passeig per a l'equip local. Però aquesta superioritat manifesta ha jugat en contra de les taronja en el segon, on les extremenyes, sense fer grans coses, han acurtat diferències posant-se en un 33-28, només a cinc punts d'un equip clarament superior.

El València ha guanyat el partit en el tercer quart

En el tercer quart el València no ha volgut fer més concessions perquè la sorpresa sempre és possible en bàsquet. Des d'un primer moment han eixit a liquidar el partit i ho han aconseguit. En deu minuts la diferència valencianista s'ampliava a un 55-33 i deixava el partit vist per a sentència. L'últim quart ja ha sigut un passeig. Rubén Burgos aplaudia les jugadores des de la banda, conscient que la victòria ja era un fet.

En el València ha destacat una jugadora com Tirera. En el tercer quart ja duia 11 punts. Només n'ha aconseguit tres més en l'últim quart, però és que ja estava tot fet. Ha sigut una jugadora clau durant tot el partit, amb molta mobilitat i bon encert de cara a la cistella. També cal destacar les anotacions de Buch en moments importants del partit. Ha fet huit punts. Pel que fa a l'Al-Qázeres, les jugadores més destacades han sigut Simms i Carter. Entre les tres han fet trenta punts, quasi la meitat dels que ha sumat l'equip.

Gran lliçó de l'afició a la Fonteta

No era un partit fàcil el que han jugat a la Fonteta. Poc abans el València Basket de Ponsarnau havia caigut eliminat en Copa. A L'Alqueria, l'afició havia seguit el partit per televisió. Però la sensació de derrota s'ha transformat ràpidament en esperit de suport a l'equip de Rubén Burgos. Des de L'Alqueria, poc a poc, l'afició ha anat ocupant els seients de la Fonteta. I aleshores el públic ha començat a animar. L'afició també ha jugat el seu partit, demostrant que en aquest club i en aquesta ciutat, el bàsquet sempre importa. I que el gust per les coses ben fetes i el valor de l'esport estan per damunt de les victòries o les derrotes.