Tercer triomf del València Basket en pretemporada

Ha vençut a domicili per 59 a 84, en l'últim partit del torneig, disputat a Múrcia.

Moment de l'encontre entre el UCAM Múrcia i el València Basket.
Moment de l'encontre entre el UCAM Múrcia i el València Basket. / Javier Bernal (imQuality)

El València Basket ha sumat aquest divendres el tercer triomf de la pretemporada, en imposar-se a l'amfitrió UCAM Múrcia (59-84) en l'últim partit del torneig disputat en aquesta ciutat. L'equip taronja s'ha distanciat amb encert en el triple en la recta final del primer quart i des d'aquest moment ha dominat el partit, posant una distància àmplia en un efectiu tercer quart liderat per Vanja Marinković. L'aler serbi ha acabat amb 18 punts amb 5/5 en triples, amb el seu compatriota Kalinić (15 valoració) com el segon jugador més destacat de l’encontre.

Jaume Ponsarnau ha començat el partit posant a la pista el quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelić, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljević. Strawberry i Lima han donat un avantatge inicial als murcians abans de la primera cistella taronja, obra de Vives, i un triple de San Emeterio per a igualar l’encontre. Un ganxo de Dubljević li ha pegat la volta al marcador per a un parcial de 0-7, encara que l'UCAM Múrcia ha tornat a pegar una altra estirada per a fer el 10-7. Dubljević i Rojas han canviat cistelles i Labeyrie s'ha fabricat l’encert des de la mitjana distància per a mantindre el partit en un punt. Dos triples de Marinković i Sastre han deixat el marcador en 12-17 al final del primer quart.

Un 3+1 de Marinković per a començar el segon acte ha elevat el parcial a un 0-12 i ha posat el 12-21 abans d'un triple de Jok. Hermannsson s'ha fabricat la cistella per elevació i Frankamp ha convertit des de la mitjana distància abans d'un triple de Sastre i una safata de Van Rossom per a posar per primera vegada la desena d'avantatge (17-28 minut 15). Un 2+0 de Lima l'ha contestat Kalinić davall de l’anella i un triple de Dubljević ha estirat un poc més l'avantatge taronja fins al +12. Després del temps mort, DiLeo ha ficat un triple i Lima s'ha penjat del cércol per a retallar fins al 26-33. El València Basket ha tancat la seua anella en les accions següents i ha tornat a allargar un poc la renda des del tir lliure, encara que la cistella final de DiLeo ho ha deixat en 28-36 en arribar a l'intermedi.

La segona meitat ha començat amb un triple de Marinković i, després de dos tirs de Rojas, Sastre en transició i un ganxo de Labeyrie han tornat a allargar l'avantatge taronja a +13, abans d'un triple del mateix Rojas, al qual ha replicat Marinković amb un altre. Malmanis ha mantingut obert el festival d'encert exterior, però Vanja ha trobat el camí cap a l’anella per a la safata i després ha clavat el triple per a portar Sito Alonso a parar el partit amb 36-51. Tobey ha baixat un alley-oop i Vives s'ha fabricat la safata per a fer més gran la ferida fins al +19, fins que Townes ha tallat el parcial amb dues cistelles seguides. Dubljević ha convertit el ganxo al pal baix, Cate no ha perdonat en el tir lliure i Kalinić ha recuperat la seua pròpia pilota solta per a anotar a la pintura. Una esmaixada de Cate l'ha deixat en 44-59 amb deu minuts per jugar.

Prepelić ha anotat en acció personal i, encara que DiLeo ha ficat el triple, Kalinić li ha contestat amb un altre. El partit ha entrat en uns minuts d'imprecisions i fallades en el tir típics de la pretemporada, del qual l'ha tret Kalinić amb una safata després del robatori de San Emeterio i una cistella del mateix aler càntabre després d'una jugada de pissarra. DiLeo continuava anotant des de lluny per a un UCAM Múrcia que es negava a abaixar els braços però Hermannsson i un triple de San Emeterio han posat per primera vegada la renda per damunt de la vintena (52-73) a quatre minuts per a acabar. El base islandés i Tobey, amb cinc punts seguits, han continuat trobant l’anella amb encert per a deixar el marcador final en 59-84.