Tres de tres per al Tau Castelló i l’HLA Alacant en la LEB Or

Els de Toni Ten han guanyat a Girona 72-74 i els de Pedro Rivero, 96-89 al Palma.

Salt inicial en el partit HLA Alacant-Palma
Salt inicial en el partit HLA Alacant-Palma / @FundLucentum

El Tau Castelló i l’HLA Alacant continuen imparables en la Lliga LEB Or i han obtingut la victòria en els tres partits disputats fins. Un dels dos equips perdrà la condició d’invicte la setmana vinent, perquè divendres hi ha derbi al Ciutat de Castelló.

Els castellonencs van eixir al partit amb les coses clares i van manar en el marcador des del 0-5 inicial. Al final del primer quart tenien un marcador favorable d’11-17. En el segon període, els jugadors de Toni Ten es van mostrar més encertats en atac i van arribar a gaudir d’una renda de fins a 10 punts (30-40), però un parcial de 5-0 dels gironins, va deixar el resultat en el descans en 35-40.

En la represa, el TAU no va permetre als gironins acostar-s’hi i ja des de l’inici va deixar clara la seua determinació amb un triple d’Edu Durán per a inaugurar el marcador en el tercer quart, al final del qual van arribar amb un clar 45-64. Els de Toni Ten van tindre una renda màxima de 20 punts (47-67), però van haver de patir fins al final per la reacció del Girona, que es va situar a només dos punts quan faltaven vint segons perquè sonara la botzina (70-72). Després, carrusel de llançaments lliures per als dos equips fins al 72-74 i el Girona va tindre l’última possessió del partit per a forçar la pròrroga, però no va arribar ni a llançar a cistella.

L’HLA Alacant segueix el camí del TAU

L’HLA Alacant va aconseguir la tercera victòria de la temporada en un partit molt igualat disputat al pavelló Pedro Ferrándiz contra el Palma, que no es va resoldre fins als instants finals (96-89).

La primera part va ser de domini visitant i el Palma va aconseguir una renda de sis punts al final del primer quart (13-19). L’HLA Alacant va tractar de reduir diferències en el segon període, però tot i que va arribar a estar a només un punt, arribaren al descans amb un 37-41.

En la represa, els visitants van desplegar el millor joc i van gaudir d’una renda de fins a 11 punts (42-53), però els alacantins reaccionaren i acabaren a només tres punts al final del tercer quart (63-66). L’últim període va començar amb un triple d’Edu Martínez i un 2+1 de Jonas Zohore, que donaven a l’HLA el primer avantatge en el partit (69-66). El Palma ja no va ser capaç de capgirar el resultat i els de Pedro Rivero van certificar-ne el triomf. Justin Pitts, amb 26 punts, i Pedro Llompart i Zohore, amb una valoració de 26, van ser claus en la remuntada.