València Basket, a la final del torneig 'Next Generation'

L'equip Sub-18 dels taronja guanya al Barcelona (76-81) i s'enfrontarà a la Virtus de Bolònia.

Alonso Faure en una acció del partit.
Alonso Faure en una acció del partit. / @LAlqueriaVBC
29 de desembre 2018 - 21:20

Amb una fase de grups perfecta, l'equip Sub-18 de València Basket s'ha classificat per a la final del torneig 'Next Generation' que l'Eurolliga organitza a l'Alqueria del bàsquet. Una competició amb els millors júniors de tota Europa i on els taronja han fet fins ara una demostració de força. Ahir l'equip de Xavi Albert guanyà els alemanys del Porsche Ludwigsburg i els xecs del Future Stars de Praga i aquesta vesprada ha aconseguit la primera plaça del grup després d'imposar-se al Futbol Club Barcelona per 5 punts de diferència (76-81).

Els taronja, que jugaven a casa, han fet un partit molt sòlid tot i haver acabat el primer període amb un resultat de 14-23 en contra. En el segon quart han reaccionat i han capgirat la situació amb un parcial de 30-16 arribant al descans amb un avantatge de 5 punts. En el Barcelona, Tom Digbeu (fill de l'exjugador francés de FC Barcelona i Lucentum Alacant, Alain Digbeu) anotava 19 punts i el pivot belga Haris Bratanovic 17 però no eren prou per a donar la victòria a un equip amb grans individualitats però poc joc coral.

València Basket, amb una gran defensa i molta intensitat en el joc, aguantava el tercer quart amb un gran Alejandro Ruiz (14 punts). En l'últim quart, dos triples de Marc García (germà del base del primer equip de València Basket Sergi García) sentenciaven el partit per als de Xavi Albert i classificaven amb tres victòries els taronja per a la final del torneig que es disputarà demà a les 18.30 hores al pavelló de La Fonteta.

El rival en la final serà l'equip italià de la Virtus de Bolònia, que ha acabat com a primer d'un grup on també hi havia l'Estudiantes, el Joventut de Badalona i l'Asvel Villeurbanne. El campió es classificarà per a la final a 8 que es disputarà a Vitòria, coincidint amb la final a 4 de l'Eurolliga.