València Basket continua millorant però no arriba per a guanyar al Palau Blaugrana (83-77)

El conjunt taronja guanya el primer quart de l’Eurolliga i continua cuer i sense guanyar.

Jordan Loyd ha sigut el màxim anotador del València Basket al Palau, amb 17 punts / Efe

El València Basket, com va fer en la Supercopa i en la Lliga (el d’aquest dimecres ha sigut el tercer partit dels dos equips aquesta temporada), ha fet suar la victòria al FC Barcelona Lassa per 83-77, sis punts d’avantatge que no reflecteixen el que ha sigut el partit en què els de Jaume Ponsarnau han arribat amb opcions de victòria en els últims segons. El major encert dels catalans en els minuts finals (Cory Higgins i Nikola Mirotic davant de les errades de Bojan Dubljevic i Louis Labeyrie), ha sigut decisiu. L’equip valencià ha guanyat el primer quart des que va començar la competició (el tercer, 62-65), ha confirmat la millora ja observada a Burgos i ha marcat el camí per a aconseguir victòries, la primera divendres a la Fonteta contra l’Asvel francés.

Com va passar en el partit de Lliga, València Basket ha presentat batalla al Palau des de l’inici. El resultat al final del primer quart (21-19, dos punts amunt el conjunt català) ha mostrat que els de Jaume Ponsarnau han estat molt concentrats en el partit. En el segon quart, els taronja han pogut equilibrar al màxim l’enfrontament, sobretot gràcies a l’encert ofensiu de Jordan Loyd, autor de 10 punts, amb una màxima efectivitat en llançaments de 3 punts (100% en una sèrie de tres de tres i 10 punts al descans), i el jugador més valuós del València abans del descans. En el conjunt de Svetislav Pesic, Adam Hanga ha sigut determinant, dirigint el joc local (14 de valoració al descans), i Nikola Mirotic, amb 9 punts, màxim anotador dels culers. La igualtat en el rebot i la defensa, clau perquè el València Basket haja pogut mantindre el marcador ajustat. Al final del segon quart, tres avall per al València Basket (44-41).

En l’inici del tercer quart, Jordan Loyd i Fernando San Emeterio han tornat a mantindre el València Basket, amb avantatges entre 2 i 5 punts. L’aler, amb dos triples han posat el València novament davant (49-51), acompanyat de Maurice Ndour, en el millor partit del pivot senegalés amb la taronja. La rotació portava Dubljevic a la pista, superior en la pista. Així, han arribat amb empat a l’últim minut del quart. Quino Colom ha fet un triple en l’última jugada que ha permés al València Basket guanyar el primer quart de la competició (18-24) i el major avantatge valencià (62-65).

En l’últim quart, Hanga ha sigut clau perquè el Barça capgirara el marcador (5 punts, amb un triple de 7 metres). El València Basket ha abaixat l’efectivitat i ha vist que l’agressivitat local ha dificultat la progressió del seu joc. La falta d’encert en el triple (errades de Colom i Loyd) l’han superat els de Ponsarnau gràcies a una bona defensa que li ha permés córrer (San Emeterio, 76-72). Un triple de Jordan Loyd a 1,40 m (76-75) ha tornat a oferir als taronja opcions de victòria. Una errada en atac de Djublevic i una falta personal en atac de Jordan Loyd, agreujada per un triple de Cory Higgins, han sentenciat els taronja. Al remat, el FC Barcelona Lassa que ha estat més efectiu, s’ha imposat per 83-77. La cinquena derrota del València Basket que continua sense guanyar en l’Eurolliga i, per contra, cinquena victòria dels culers que s’han quedat com a líders en solitari de la competició (cinc de cinc).

Divendres, a les 7:00 hores de la vesprada, sisé partit del València Basket en l’Eurolliga, rebrà la visita a la Fonteta de l’Asvel Villeaurban, un equip que la temporada passada va jugar en l’Eurocup amb els de Jaume Ponsarnau.