El València Basket es consolida com a líder a Turquia

Un gran tercer quart i la inspiració de Matt Thomas donen una treballada victòria del València Basket davant del Türk Telekom, per 67-72.

Moment del partit entre el València Basket i el Türk Telekom Ankara
Moment del partit entre el València Basket i el Türk Telekom Ankara / Türk Telekom Ankara

El València Basket va tardar a reaccionar, però ho va fer just quan tocava. Després d'una primera part molt anivellada, els de Jaume Ponsarnau posaven una marxa més en el tercer quart per a enfilar la victòria a la pista del Türk Telekom Ankara pel definitiu resultat de 67-72.

Ponsarnau va trobar la solució a la banqueta. Will Thomas, amb 16 punts, i Matt Thomas, amb 13, van ser els màxims anotadors dels taronja i cap dels dos havia eixit entre els cinc titulars.

La inspiració dels dos jugadors va fer que l'equip trobara l'equilibri necessari en el partit. Un encontre que va començar boig, amb festival de triples per part dels dos equips. En aquesta singular batalla qui més va traure profit va ser el conjunt local. El primer quart acabava amb el parcial de 17-10. Més igualat va ser el segon quart, amb un empat a 21 punts, si bé els locals mantenien avantatges mínims. Era necessari millorar en defensa i el València Basket va ser un conjunt més sòlid en la segona meitat. Van millorar totes les línies i el tercer quart va ser el millor per als de Jaume Ponsarnau, amb un parcial d'11-24.

La lluita es mantenia molt anivellada, però ara ja amb els valencians dominant el marcador. El Türk Telekom intentava recuperar la iniciativa del partit i els locals posaven als seus cinc millors jugadors en la pista. Quan faltaven set minuts, el marcador reflectia un ajustat 59-61 favorable al València Basket.

Eren minuts d'angoixa per al València Basket, quan un triple de Matt Thomas tornava a donar-li l'alé necessari a l'equip per a controlar el ritme i els temps de l'encontre fins al definitiu 67-72.

Una victòria molt treballada que manté el València Bàsket com a líder del grup C de l'Eurocup i que també deixa la baixa de Joan Sastre, que ha deixat el partit amb molèsties a l'esquena.