Victòria a casa de l’Estudiantes per a tancar la setmana (81-86)

El València Basket pateix per a guanyar els de Javi Zamora i encara té opcions de classificar-se per a la Copa.

Louis Labeyrie ha reaparegut després de sis partits
Louis Labeyrie ha reaparegut després de sis partits / @MovistarEstu

Quan permets que t’anoten 27 punts en un quart és que no estàs defensant bé. Això és el que li ha passat al València Basket a l’inici del partit contra l’Estudiantes, el seu tercer enfrontament en una setmana. Els jugadors taronges han eixit apàtics en defensa i els de Javier Zamora els han castigat (minut 9, 27-13).

El partit s’ha alentit en el segon quart. El València Basket s’hi ha aplicat defensant i també ho ha fet l’Estudiantes. Javier Zamora ha plantejat una zona i els de Ponsarnau no han trobat la manera d’atacar-la. La tornada de Labeyrie després de sis partits ha donat aire al conjunt taronja. La seua aportació en rebots i una millor selecció en el llançament ha fet que, a poc a poc, el València Basket començara a retallar-hi la diferència (min. 19, 37-34). Un triple de Roberson en els últims segons ha deixat el marcador en 40-34 després del primers 20 minuts del partit.

Amb un inici de 6-0 en el tercer temps, els madrilenys s’han escapat de 12 punts. Però els triples del València Basket han començat a entrar. Vives, Van Rossom i Dubljevic han sumat de tres en tres per a posar el València Basket a un punt (min. 25, 49-48). A pesar d’aquest esforç, l’Estudiantes ha sabut mantindre’s en el partit i el tercer quart ha finalitzat amb un resultat de 61-55.

En l’últim quart, el València Basket ha fet un gran esforç defensiu i ha continuat encertat en els llançaments. Un contraatac de Prepelic ha posat els valencians davant per primera vegada en el partit (min. 33, 64-65). A partir d’aquest moment, i a pesar dels esforços dels de Javi Zamora, el València ja no ha tornat a perdre l’avantatge i el partit ha finalitzat amb un marcador de 81 a 86.

Amb aquest resultat, i a falta de dues jornades perquè acabe la primera volta de la Lliga, el València Basket encara té opcions per a classificar-se per a la Copa del Rei, ja que en ara ocupa la huitena posició.