Victòria agònica del València contra el Delteco (66-67)

Una cistella de San Emeterio a 27 segons del final del partit dona el triomf al conjunt taronja.

El base del València Guillem Vives, en un moment del partit. EFE
El base del València Guillem Vives, en un moment del partit. EFE / Gorka Estrada

El València Basket ha guanyat a casa del cuer de la Lliga ACB, el Delteco de Donostia, en un ajustat final de partit. El conjunt taronja ha notat molt les absències d'Alberto Abalde i, sobretot, de Bojan Dubljevic. Els dos jugadors han tornat de la participació en el compromís FIBA lesionats i no han pogut participar en l'encontre de hui.

L'encontre va començar amb moltes errades per part dels dos equips. Al conjunt taronja li faltava intensitat tant en atac com en defensa i només Louis Laberye mantenia els de Ponsarnau en el partit durant els primers compassos. En els primers vint minuts del partit, les alternances en el marcador han sigut constants, fruit de les ratxes en triples dels dos equips. Però cap dels dos aconseguia agafar un avantatge prou suficient. El marcador en la primera part mostrava un 29 a 33 a favors dels locals, un parcial molt baix i amb una mínima diferència per als de Ponsarnau.

Un triple de Doornekamp va fer augmentar l'avantatge als inicis de la segona part. Però l'equip taronja no va aprofitar eixa diferència i es va desconnectar del partit. El Delteco aprofità la falta de solidesa dels valencians per a posar-se per davant. Liderats pel Nevels, els de Gipuzcoa van arribar a guanyar fins de 8 punts (56-48; min. 32). Els de Ponsarnau no trobaven un jugador capaç de tornar-los de nou al partit.

Un temps mort de Jaume Ponsarnau va ressucitar l'equip taronja. L'aler Fernando san Emeterio va tirar de coratge per a anotar 9 punts seguits en els últims minuts del partit. A 15 segons del final, una cistella del jugador càntabre va posar per davant el València Basket (66-67). En la jugada posterior, els valencians van defensar tot el que no havien fet la resta del partit per a endur-se una ajustada victòria de casa del cuer de la lliga.

Amb aquest resultat, el conjunt taronja recupera la senda del triomf que havia perdut en els últims compromisos. L'equip portava dues derrotes consecutives en lliga, contra el Manresa i l'Obradoiro, a més del partit perdut contra el Barça en Copa.