Victòria contundent, i a la Copa

El València Basket guanya a la pista de l'Araski (59-79) i es classifica matemàticament per a la Copa de la Reina.

Les jugadores del València Basket fan celebració al vestidor
Les jugadores del València Basket fan celebració al vestidor / @MARIAPINATOLOSA
21 de desembre 2018 - 22:30

El València Basket ha guanyat amb comoditat a la pista de l'Araski de Vitòria en la jornada 11 de la Lliga DIA (59-79). Un triomf, de 20 punts, que classifica matemàticament l'equip de Rubén Burgos per a la fase final de la Copa de la Reina. Victòria molt celebrada per les jugadores a la pista i treballada des de l'inici. Les valencianes han començat amb un ritme molt alt ja en el primer quart. Un període que acabava amb un triple de María Pina en l'últim sospir i amb una renda favorable de 13 punts (12-25). Precisament Pina era la protagonista, amb un altre triple, de l'inici del segon quart. La contundència des de la línia de tres deixava les basques sense resposta. Els llançaments de Tiana Moore i Bettencourt han permés al València Basket augmentar la diferència en el marcador i arribar al descans amb 9 punts per davant (32-41).

En el tercer quart Meiya Tirera ha agafat el control i el València Basket ha sentenciat el partit arribant a l'últim període 20 punts per davant (42-62). Però, a pesar de tindre el partit a la mà, les jugadores taronja no han abaixat la intensitat davant d'un rival directe en la Lliga. El partit ha acabat amb un 59-79 que deixa l'equip amb 7 victòries i 4 derrotes, consolidat en la sisena plaça de la classificació i amb bitllet per a disputar, en la mateixa ciutat de Vitòria, la fase final de la Copa de la Reina, entre el 28 de febrer i el 3 de març de 2019.

L'equip de Burgos encara té dos compromisos més abans de dir adeu al 2018. El divendres 28 rebrà l'Ensino Lugo a la Fonteta en la jornada 12 de la Lliga DIA i dos dies després visitarà la pista del Baxi Ferrol en partit corresponent a la jornada 13.