Victòria del València Basket en el debut europeu a casa

Les taronja han guanyat 77-66 l'Olympiacos a la Fonteta.

Moment de joc de María Pina, màxima anotadora taronja del partit
Moment de joc de María Pina, màxima anotadora taronja del partit / Olympiacos

El València Basket obté la segona victòria consecutiva en l'Eurocup Women. Les taronja s'han estrenat a casa en competició europea guanyant 77-66 l'Olympiacos, un rival d'entitat, amb el qual lluitaven pel lideratge del grup G. Les de Rubén Burgos s'han situat primeres de grup després de mostrar durant tot el duel la seua solidesa i superioritat davant d’un equip que, a pesar de caure en la prèvia de l'Eurolliga, manté jugadores amb aquest nivell. María Pina s'ha convertit en la màxima anotadora taronja, amb 18 punts.

La superioritat de les valencianes s'ha fet palesa ja en el transcurs del primer quart del partit, que han conclòs amb un marcador de 25-14. Aquesta diferència s'ha ampliat en el segon temps, on el València Basket s'ha arribat a posar 16 punts per davant de l'Olympiacos. Finalment els dos equips se n’han anat al descans amb resultat de 43-31.

Després de la represa les taronja han vist com les gregues perdien força davant del seu ritme de baló, que ha fet que les de Rubén Burgos arribaren a posar-se 19 punts per davant, màxima diferència en aquest duel. L'Olympiacos ha reaccionat en l'últim temps i han exercit una major pressió sobre les valencianes. Així i tot, el València Basket no ha perdut el ritme del partit, que ha finalitzat amb un marcador de 77-66.

La Fonteta ha viscut set anys després un nou duel europeu de bàsquet femení. Va ser el febrer de 2012 quan l'aleshores Ciutat Ros Casares signava una victòria contra el Polkowice que li serviria posteriorment per alçar l'Eurolliga a Istanbul. El pavelló valencià viurà el pròxim dimecres a les 8 i mitja un nou partit de l'Eurocup Women, aquesta vegada contra el Namur belga.