Victòria espectacular del València Basket contra el Casademont Saragossa

Les jugadores taronja acumulen dèsset victòries en díhuit partits.

L’equip de Rubén Burgos ha prolongat la seua ratxa en guanyar els locals per 62-91 al pavelló Príncipe Felipe / Twitter València Basket

El València Basket viatjava a Saragossa després de dos dies de descans per afrontar el segon partit de la setmana nadalenca en la Lliga Endesa. L’equip taronja arribava al duel després de quatre victòries consecutives i d’un triomf contra l'Spar Gran Canària a la Fonteta. L’equip de Rubén Burgos no ha decebut, i ha prolongat la seua ratxa en guanyar els locals per 62-91 al pavelló Príncipe Felipe. Sense María Pina, ha tornat Laura Gil. La pivot, totalment recuperada després de no jugar les tres últimes jornades, ha sigut clau en la victòria de les de la Fonteta. Per la seua part, Queralt Casas, que també es va perdre l’últim partit lliguer, ha tingut una participació destacada.

El partit ha començat amb el domini de l’equip taronja amb un triple de Rebecca Allen, que ha descol·locat les de Saragossa, anotant 10 punts en 4 minuts. Les locals s’han vist desbordades per les envestides de les taronja i una sensacional Marie Gülich imparable davall de la cistella. Però, després d'un temps mort demanat per Carlos Iglesias, les locals han reaccionat amb la intenció de capgirar el marcador. Després d'un triple de Leticia Romero i una gran defensa, s'ha arribat al final del primer quart amb un resultat de 18-30. No ha canviat molt el panorama en el segon parcial. El conjunt taronja ha continuat pressionant, deixant ben clares les intencions de triomf i han aconseguit que les locals abaixaren la intensitat en el joc. Amb una magnífica Cristina Ouviña donant assistències i anotant de tres, i les cistelles Laura Juskaite i Celeste Trahan-Davis, l’equip taronja ha ampliat la distància a 16 punts i ha arribat al descans amb un resultat de 35-51.

Després de passar pels vestidors, el Casademont Saragossa ha volgut posar més ritme al joc, però la situació no ha variat. L’efectivitat en els llançaments de tres i la velocitat per a organitzar les transicions ofensives han anat penalitzant el Saragossa a poc a poc. Les cistelles de Rebecca Allen i dos triples consecutius de Queralt Casas han ampliat la diferència de les de Rubén Burgos fins a 24 punts. A partit d’aquest moment, la gran defensa de l’equip taronja ha fet que les locals s’afonaren amb nombroses errades. No han pogut reaccionar i jugadores com Anna Cruz i la pivot Markeisha Gatling no han tingut el dia. S’ha arribat al final del tercer període amb un 46-76. I no ha canviat el guió tampoc en l'últim quart del partit. Les jugadores taronja no han parat de pressionar fins que ha sonat la botzina i han ofegat les de Saragossa. S'ha arribat al final del partit amb un resultat final de 62- 91 per a les de Rubén Burgos.

Amb aquest resultat, el València Basket continua en la segona posició de la taula, amb dèsset victòries i 35 punts. El conjunt taronja ja està classificat com a cap de sèrie per a la Copa de la Reina. El pròxim enfrontament serà el diumenge 3 de gener, contra el Clarinos a les 18:00 hores a la Fonteta.