Victòria 'in extremis' del València Basket contra l'Obradoiro

L'equip taronja ha guanyat l'equip gallec per 77-78.

El pivot del Valencia Basket, Bojan Dubljevic, pressionat pels jugadors de l'Obradoiro, Enoch i Pozas / Efe.

El València Basket aconsegueix la seua tercera victòria en cinc dies, després de guanyar 77-78 a l'Obradoiro en la seua pista, el pavelló Fontes do Sar de Santiago. Ha sigut un duel molt igualat entre els dos equips que han acabat vencent els taronja en un final d'infart, amb una última cistella de Dubljevic a tres segons que acabara el duel. El jove pivot, Jaime Padrilla, que no havia disfrutat de molts minuts aquesta temporada, ha sigut hui decisiu, amb 16 punts i 3 rebots, en absència de Louis Labeyrie, que ha sigut donat de baixa per a donar entrada a Van Rossom.

A l'inici del partit, el bon en treball en defensa dels taronja ha fet que se situaren per davant en el marcador durant pràcticament tot el primer quart. Ha sigut en els últims instants quan han perdut aquest avantatge amb el tirs exteriors dels jugadors de l'Obradoiro Robertson, Cohen i Beliauskas i l'inici del duel concloïa amb 21-19 al marcador.

Al segon temps, el València Basket aconseguia incrementar el seu avantatge, però no podia abaixar la guàrdia davant l'equip local, una de les revelacions de la lliga Endesa. Els dos equips se n'han anat al descans amb un marcador de 33-39. Enfront d'un Obradoiro on emergien Birutis i Cohen per remuntar de nou el partit, ha destacat el jove pivot Jaime Pradilla, que ha liderat els taronja amb deu punts en el tercer quart, per acabar amb 55-57.

A l'inici del tram final del partit, els taronja incrementaven el ritme i augmentaven l'avantatge, fins a arribar als 6 punts. Això fins que Cohen tornava a retallar la diferència per als gallecs, que han empatat a 76 quan faltaven 20 segons per al final. Oliver ha fallat un tir lliure i Dubljevic posava per davant els taronja després d'un rebot ofensiu a sols tres segons per concloure el duel. El jugador de l'Obradoiro Robertson ha realitzat un últim llançament, que ha entrat en la cistella, però que estava fora de temps.

Dijous el València Basket visita la pista del CSKA de Moscou en Eurolliga i diumenge rebrà a la Fonteta el Reial Madrid en la novena jornada de la lliga Endesa.