El València arredoneix el centenari amb la Copa, guanyant al Barcelona per 1 a 2

Els gols de Gameiro i Rodrigo fan campió de Copa el València, 11 anys després.

Parejo celebra la victòria del València CF
Parejo celebra la victòria del València CF / Efe

Onze anys després, el València ha tornat a alçar la copa.

Entre xiulits i aplaudiments, ha sonat l’himne al Benito Villamarín. 60.000 espectadors a la graderia, més de 20.000 aficionats valencianistes.

Al minut 4, Rodrigo ha avisat de les intencions del València. L’hispanobrasiler ha tingut una ocasió molt clara que no ha transformat en gol perquè, intentant assegurar el tir, el davanter ha concedit temps a Piqué per a traure el baló a la mateixa línia de gol.

El Barcelona era l’amo de l’esfèric però l’equip de Valverde no generava ocasions, no rematava a porteria. Messi encara no havia aparegut.

Al minut 21, el València s’ha avançat. Gameiro, assistit per Gayà, ha fet el 0 a 1. Una jugada que partia de les botes de Paulista des de la defensa, gràcies a una mil·limètrica passada en llarg que li ha servit al peu i amb espai al lateral de Pedreguer. En tres passades, ha aplegat el primer gol.

I al 33, jugada semblant però a la banda contrària. La connexió Coquelin, Carlos Soler i Rodrigo Moreno ha tingut premi. El migcampista valencià li guanya la partida en velocitat a Jordi Alba, fa la centrada i el davanter no perdona.

No seria fins al minut 37 quan el Barcelona ha despertat, i ha originat les primeres ocasions. Rakitić i després Messi han sigut els encarregats de crear perill però un inspirat Jaume ha evitat que el marcador variara.

Lesió de Parejo en la segona part

A la represa Valverde ha mogut la banqueta. Han entrat Vidal i Malcom. Quan el València s’estirava, seguia creant perill. Guedes ha tingut el tercer a les botes al minut 49.

El Barcelona buscava la reacció i el València ressistia els atacs blaugrana.

La sort estava amb els blanc-i-negres. Apareixia el millor Messi al minut 56. Una acció personal de l’argentí ha acabat amb la pilota que rebotava al pal de Jaume.

Per augmentar l’èpica, Parejo, un els millors en el quadre de Marcelino, s'ha retirat lesionat i entre aplaudiments. Era el minut 65. Canvi de plans per a l’entrenador, que ha donat entrada a Kondogbia pel capità.

A la desesperada, el Barcelona ha intentat acostar-se a la porteria, Piqué buscava el gol, i Messi al 73 l’ha aconseguit. 1 a 2. Córner que ha rematat Lenglet de cap, l'ha parat Jaume i el baló li ha caigut a Messi, que ha rematat a plaer. Els blanc-i-negres han demanat fora de joc però però l’acció l'ha anul·lada la posició Carlos Soler.

El València ha acabat patint en mig d’un monòleg del Barça. Guedes ha pogut sentenciar en un mà a mà en el temps de descompte, però el marcador ja no ha variat. 1 a 2, patiment, i el València ha alçat la seua huitena Copa del Rei.