El Villareal guanya 3-1 el Rayo i comença a respirar

El Villareal ha guanyat 3-1 el Rayo Vallecano, un rival directe en la lluita per a evitar el descens. Els de Calleja comencen a eixir del mal somni que han patit aquesta temporada.

Pedraza i Bebé disputen un baló
Pedraza i Bebé disputen un baló / Doménech Castelló (Efe)

Les xifres comencen a fer olor de permanència. Fins aquest diumenge, els de Calleja només havien guanyat en dues ocasions a la Ceràmica. Partit de quatre punts perquè el Rayo és rival directe, i amb aquesta victòria, els fantasmes del descens s'allunyen, almenys temporalment.

El partit era d'alta tensió, perquè qui perdera quedaria despenjat en la cua de la classificació. I no ha pogut començar pitjor per al Villarreal, perquè el gol vallecà arribava molt prompte, quan l'equip groguet es recuperava de la lesió de Jaume Costa, que era substituït per Miguelón després de patir una punxada en l’isquiotibial de la cama esquerra. A la treta d’un córner en curt, i després de passar per les botes de Bebé, Mario Suárez anotava de cap el 0 a 1. Imparable per l’escaire.

El Villarreal quedava en aquests instants totalment grogui. S'arribava al descans amb només una ocasió clara de Chukwueze.

La segona part començava amb molt més ritme per part grogueta. Així, després d'una bona ocasió no resolta d’Iborra, una passada interior de Cazorla arribava a Chukwueze, que la cedia a Ekambi. Entre els dos africans, el baló retruca en el defensa vallecà Velázquez que la deixa morta, a plaer perquè el camerunés afuselle.

L'empat durava molt poc al marcador, perquè dos minuts després, Ekambi culmina en carrera, fort, ras i pel pal esquerre del porter una passada magistral d'Iborra quasi des del cercle central. 2 a 1. La Ceràmica embogia absolutament.

El Rayo desapareixia del mapa després d'encaixar el segon gol mentre el Villarreal templava el joc buscant noves oportunitats per a rematar el partit. Calleja feia entrar Gerard Moreno, que sembla que recupera el pols futbolístic i l'instint golejador, i feia el 3 a 1 també en un mà a mà amb el porter de Rayo en rebre una altra passada mil·limètrica des del camp groguet, aquesta vegada de peus de Fornals. Així i amb una gran alegria col·lectiva es tancava el partit amb el 3 a 1 i també finalitzava una setmana fantàstica amb dos triomfs en Lliga i la classificació per a quarts de final de l'Europa League.