Al Llevant li agraden les gestes

Els granotes remunten contra el Barça en huit minuts (3-1) i López confirma que ha trobat el seu onze.

Campaña, que ha començat la remuntada, celebra el gol
Campaña, que ha començat la remuntada, celebra el gol / Manuel Bruque (Efe)

El Llevant, eixe equip capaç del millor i del pitjor, ha plantat cara al totpoderós Barcelona, fins ara líder de la Lliga, que ha acabat perdut sobre la gespa del Ciutat de València. Només han calgut huit minuts per a sentenciar un partit que havien començat perdent.

Paco López ha optat per repetir l’onze que els va reconciliar amb la victòria a Anoeta. Era la primera vegada que ho feia en dos partits seguits en esta lliga. I la veritat és que la fórmula ha funcionat. No concedien ocasions als culers i atacaven amb seny. El Barcelona de Valverde no se sentia còmode en el partit, però malgrat això la qualitat dels seus futbolistes sempre ix a resplendir.

En el minut 31, Griezmann ha avisat del que podia arribar. Enfilava la porteria i Aitor Fernández treia un peu salvador al tir travessat del francés. Una errada de Miramón que ha arribat tard al baló controlat per Semedo els ha costat el penal. Messi no perdonava. És el cinqué partit consecutiu en què l’astre argentí marca. El gol ha fet mal als ànims granotes. Abans del descans el mateix Miramón ha evitat sobre la línia de gol el que podria haver sigut el segon de Messi.

Segona part superba

En la segona part ha començat mossegant el Llevant. Els de Paco López han eixit amb força a per l’empat que ha arribat en el 61. Morales s’entenia amb Campaña, que definia tot sol. I quan els aficionats encara celebraven la igualada, Mayoral signava la remuntada. Minuts apassionants que confirmen el que Valverde deia abans del partit: “Amb el Llevant pot passar qualsevol cosa”.

El Barça feia aigües i el Llevant olorava la sagnia. En el 68 Radoja augmentava la diferència marcant el seu primer gol amb la camiseta blaugrana arran d’un llançament de falta. Tres del Llevant en huit minuts. No li marcaven tres gols al Barça des d’Anfield. En Lliga, des del 4-4 contra el Villarreal. Melero podria haver augmentat la bogeria de la graderia granota si ja en el descompte haguera marcat, però davant de Ter Stegen, l’ha tirada fora. L’estadi s’ha reconciliat amb els seus i ha acabat el partit amb “oles”. Pareix que Paco López ha trobat l’onze.

Luis Suárez ha hagut de retirar-se abans del descans per molèsties al soli.