Asenjo salva un punt per al Villarreal contra el cuer

Un empat a 2 contra l’Osca ofereix una imatge molt pobra dels groguets.

El cuer, en peu de guerra contra el Villarreal
El cuer, en peu de guerra contra el Villarreal / EFE

El partit contra l’últim de la classe no ha donat els fruits esperats i l’adaptació del Villarreal al nou tècnic, Luis García Plaza, va més a espai d’allò que és necessari. L’Osca s’ha mostrat a l’ofensiva des del principi i ha dominat el partit. Tot i això, els groguets aconseguien marcar al minut 29, però sense èxit. El fora de joc de Bacca ha fet que n’anul·laren el gol.

Els locals han posat contra les cordes els groguets a les acaballes de la primera part. Una falta de Trigueros ha ocasionat un penal que ha sentenciat Cucho, un primer gol rival que arribava al minut 44, com ja va passar la setmana passada contra el Celta. Un gol psicològic del que ja no pogueren recuperar-se.

Però la sort podia canviar i així ha sigut, també en forma de penal al minut 62. Tot i que l’àrbitre no en tenia dubtes, el VAR ha confirmat que el porter de l’Osca havia tombat Bacca, que també ha marcat aquest segon gol. Tan sols 2 minuts després, un agafada de Gaspar s’ha traduït en una segona groga i expulsió, tot i que Asenjo ha pogut salvar la desfeta en frenar el penal que ha llançat Melero.

Ara bé, encara quedaven 24 minuts d’angoixa. Amb només 10 jugadors, els groguets hi resistien i, fins i tot, s’avançaven en el marcador amb un gol de Gerard, gràcies a la magistral assistència de Pedraza. Una victòria que no han pogut mantindre fins al final. Només faltaven 30 segons per al final, quan ha arribat el gol de l’empat. Un embolic on Asenjo ha pogut evitar el gol dues vegades, però no una tercera. Samuele Longo deixava el resultat en 2-2, un punt per a cada equip que, tot i sumar, fa que cap dels dos se’n vaja content.

L’Osca encara no ha guanyat a casa, continua sent l’equip més golejat de la Lliga amb 32 en contra i no sols és incapaç de deixar la cua, sinó que cada vegada s’afona més. Per la seua banda, el Villarreal s’ha mostrat sense idees i ha jugat millor amb deu jugadors que amb onze. Amb este empat, es manté el 17 en la classificació, xafant la línia de salvació i depenent del partit del Athletic de Bilbao contra l’Alabés per a saber si cau a la zona de descens.

Un duel amb què els groguets no han pogut celebrar com cal el seu partit 700 en Primera Divisió. Ara, Luis García Plaza ha d’extraure conclusions de les dades que deixa esta visita a El Alcoraz: 30 llançaments totals contra 10, 13 a porta contra 5, i 13 córners contra 2. No cal dir res més.

Com a dada positiva hi ha la gran actuació del millor jugador groguet d’este partit, Sergio Asenjo, que ha aconseguit evitar que el baló travessara la seua porteria 13 vegades, i amb el penal de parat hui, ja en són huit. Es col·loca, juntament amb Gorka Iraizoz, del Girona, com al millor jugador en esta categoria.