Cara i creu en el doble duel valencià-sevillà en la Lliga Iberdrola

El València Fèmines cau 4-0 contra el Betis a la capital andalusa mentre el Llevant s'imposa per la mínima el Sevilla a casa.

Els equips de la ciutat de València que s'enfrontaran el pròxim diumenge a l'estadi Ciutat de València en la 13a jornada de la Lliga Iberdrola han tancat aquest cap de setmana amb marcadors oposats. Mentre les valencianistes eixien derrotades per 4 gols a 0 contra el Betis a la capital andalusa, les granotes s'imposaven per 1-0 al Sevilla a la ciutat esportiva del Llevant UE a Bunyol.

El València s'ha trobat en contra un gol primerenc en el minut 4, una conjuntura que ha condicionat el desenvolupament del partit. Només uns minuts després, les xiques del conjunt blanc-i-negre han tingut l'ocasió d'empatar però el llançament de Mari Paz l'ha rebutjat la portera bètica. Uns minuts després, les locals aconseguien el segon gol i també el control del domini del joc i la possessió del baló que les va afavorir per a anotar un tercer gol abans d'arribar al descans.

Després del pas pels vestidors, les valencianistes intentaren reduir les diferències al marcador però les jugadores d'Òscar Suárez, que aquesta setmana jugaren també contra el Sevilla, partit que es va ajornar, corresponent a la jornada 6, veien minvades les seues possibilitats quan en el minut 63 encaixaren el quart gol.

Ara, el València Fèmines, que dijous rep l'actual campió, l'Atlètic de Madrid abans del derbi de diumenge contra el Llevant, ocupen el huité lloc en la classificació amb 8 punts.

El Llevant es reaferma en els llocs capdavanters

Les jugadores granotes mantenen un estat òptim de forma que ha fet que siguen un dels millors equips de la categoria en aquest primer tram del campionat. Les llevantinistes s'han imposat per 1 gol a 0 al Sevilla. Sumen 3 victòries consecutives i es mantenen amb només una derrota en onze jornades disputades.

Les futbolistes que entrena Kino García han hagut de lluitar per a trencar la fèrria defensa amb què s'ha presentat a Bunyol el Sevilla, i que ha forçat que l'equip granota haguera de treballar de valent per a aconseguir tres punts que els ha donat el gol d'Estefania Banini, que hui debutava en l'onze titular del Llevant.

Abans, un remat d'Aivivi i un xut de Charlyn podrien haver avançat les granotes en el marcador. El domini era local, però el Sevilla es defenia en un partit amb moltes interrupcions, amb un joc poc travat però que va donar fruit per a les llevantinistes en el minut 86.

El Llevant es manté tercer amb 26 punts i abans del duel contra el València, jugarà dimecres a casa del Madrid en el partit corresponent a la jornada 12.