El Barça guanya la Lliga amb un Llevant a punt de donar la sorpresa

Els de Valverde aconsegueixen el títol de lliga després de véncer 1-0 el Llevant amb un gol de Messi.

Messi alça la copa després del partit contra el Llevant en què també ha marcat l'únic gol.

El Barça ja és campió de la Lliga, quan encara falten tres jornades perquè acabe el Campionat. La victòria contra el Llevant per 1-0 dona el segon títol de lliga a Valverde i és el huité que han guanyat els blaugrana les últimes onze temporades. El Camp Nou estava ple de gom a gom perquè es preveia nit de festa. I així ha sigut, però el Barça ha hagut de patir de debò per a endur-se el partit. El Llevant ha estat a punt d'amargar la festa als campions. D’oportunitats, n’ha tingut per a aconseguir-ho. Totes en l'última mitja hora, just després que Messi marcara el gol de la victòria i quan tot feia pensar que els locals augmentarien el sac de gols. Per contra, han sigut els de Paco López els que han pogut empatar. Primer, amb un tir de Borja Mayoral que ha aturat Ter Stegen. Després, amb una escapada de Morales a l'àrea que, tot sol amb el porter i amb totes les opcions per a marcar, ha llançat el baló per damunt de la porteria. I l’última, de Bardhi, el tir del qual s'ha estavellat contra el pal.

El Llevant té 37 punts i haurà de continuar lluitant per la salvació

El Llevant, amb 37 punts, és el quinzé, empatat amb el Celta i esperant del resultat del Sevilla-Girona. Haurà de continuar lluitant per a conservar la categoria i els tres partits que resten se li presenten com a autèntiques finals. En aquests moments, l'Osca, el Rayo i el Girona són els que es troben en situació de descens. El Valladolid també està per sota del Llevant. Però encara hi ha nou punts en joc i ningú no pot dir que s'ha acabat. El Barça celebra ja la victòria i s'oblida de la Lliga, però els de Paco López continuen en la competició, tot i que que han tret la cara amb el campió. I ho han fet en els moments més difícils.

Durant la primera part, els blaugrana han dominat clarament el partit, però entre les aturades d'Aitor Fernández i les imprecisions dels davanters barcelonistes, el marcador no ha passat del 0-0. Ha hagut d'eixir Messi tot just començar la segona part, per a posar les coses en orde. És possible que Valverde hauria preferit que només jugara uns pocs minuts per a celebrar el títol i reservar-lo així per al decisiu partit de dimecres contra el Liverpool. No ha pogut ser, perquè el 0-0 no li valia. Messi ha hagut de saltar al camp i ha complit. La parròquia blaugrana tenia ja planificada la festa. Però el futbol és el futbol i el Llevant ha pogut sorprendre i amargar la celebració al Barça, a més d'aconseguir un punt d'or. Li ha faltat sort. Li toca  continuar lluitant.