El Barça, primer finalista de la Copa del Rei

El Barça és el primer finalista de la Copa del Rei, després de remuntar l'eliminatòria contra el Sevilla. El 3 a 0 del Camp Nou inhabilita el 2 a 0 aconseguit pel Sevilla en el partit d'anada.

Els jugadors del Barça celebren el gol de Piqué
Els jugadors del Barça celebren el gol de Piqué / Efe

El Barça no ha deixat que el Sevilla dispute un títol en sa casa i els de Koeman estaran a l'estadi de La Cartuja per a jugar la final de la Copa del Rei el 17 d'abril. Els blaugrana ho han aconseguit remuntant el 2 a 0 de l'anada i igualant l'eliminatòria in extremis, quan els minuts reglamentaris estaven a punt d'acabar. La classificació s'ha consumat en els primers minuts de la pròrroga, amb el definitiu 3 a 0. Dembélé en el minut 12, Piqué en el 92 i Braithwaite en el minut 95 han sigut els autors del gols.

La tornada ha estat carregada d'intensitat, i més quan el Barça ha aconseguit avançar-se en el marcador en el minut 12 per obra de Dembélé. La remuntada es veia vindre per moments, però el Sevilla ha aguantat fins al minut 92, quan Piqué amb el cap ha fet el 2 a 0 i ha igualat l'eliminatòria. Minuts abans, en el 73 O Campos havia errat un penal per al Sevilla. El partit anava directe a la pròrroga.

Amb la moral pels núvols, el Barça s'ha convertit en el gran dominador i el 3 a 0 ha vingut en la primera part de l'afegit. Braithwaite ha fet el 3 a 0. Quedava partit per davant, el Sevilla ha recorregut a l'orgull i, fins i tot, han protestat unes mans dins de l'àrea del Barça que el VAR no ha considerat penal. Per davant quedava la segona part de la pròrroga, però els de Koeman han sabut administrar molt bé els minuts restants. El Barça tornarà a jugar una final de Copa.

El rival del Barça en la final de la Copa del Rei eixirà del partit d'aquest dijous al Ciutat de València entre el Llevant i Athletic de Bilbao. Els granotes volen fer valdre l'empat a 1 aconseguit en l'anada, per a fer història.