El líder aguditza la crisi del Vila-real en la Lliga (0-2)

Els groguets cauen dels llocs europeus després d'encadenar set jornades sense guanyar.

Samu Chukwueze es lamenta després d'una ocasió fallada
Samu Chukwueze es lamenta després d'una ocasió fallada / Domenech Castelló (Efe)

L'Atlètic de Madrid s'ha emportat la victòria a l'Estadi de la Ceràmica (0-2) i ha furgat en la ferida del Vila-real en la Lliga. Els groguets acumulen ja set partits sense guanyar i veuen com el Betis els supera en la classificació. L'equip no estava fora dels llocs que donen accés a les competicions europees des de la jornada 5, al principi d’octubre.

El Vila-real ha tingut el domini de la pilota des de ben prompte. Pedraza i Samu han causat molts problemes a l'Atlètic de Madrid amb les seues internades per banda, però això no s'ha traduït en ocasions clares de gol. Tot i això, el Cholo s'ha vist obligat a canviar la disposició inicial del seu equip per a neutralitzar la superioritat grogueta en el mig del camp: Saúl ha deixat el lloc de carriler esquerre per a incorporar-se com a migcampista i els matalafers han passat a jugar amb una defensa de quatre.

Pràcticament en la primera aproximació a l'àrea, l'Atlètic ha inaugurat el marcador. Un llançament de Saúl desviat per Asenjo ha propiciat una treta des del cantó, que ha originat la diana de Savic. La seua rematada l'ha treta Asenjo en primera instància, però després de rebotar en Pedraza ha acabat entrant. L'àrbitre l'ha anul·lat a instàncies del linier per fora de joc, però el VAR, després d'una llarga deliberació, li ha donat validesa perquè Parejo trencava la infracció.

El gol no ha afectat en excés els groguets, que han continuat controlant la pilota i creant problemes als de Simeone. Una falta llançada per Parejo ha pogut suposar el gol de l'empat de Gerard, però el davanter no ha encertat a rematar la jugada i ha malbaratat l'ocasió. Poc abans del descans, el VAR ha tornat a entrar per una possible roja en un colp de colze de Lemar sobre Capoue, però l'àrbitre ho ha deixat en groga.

En la represa, l'Atlètic de Madrid ha apostat per una pressió alta que ha dificultat la circulació de la pilota del Vila-real. De fet, una pèrdua de Pau ha pogut provocar el segon gol del partit, però Asenjo ha respost bé al llançament de Suárez. Emery ha tractat de canviar el guió amb l'entrada de Bacca i Estupiñán en el lloc de Moi Gómez i Pedraza. La jugada li ha eixit bé, ja que amb dos davanters en el camp, els groguets han incomodat els madrilenys, amb més arribades a la porteria d'Oblak.

Quan millor estava el Vila-real, un nou mal rebuig de Pau l'ha aprofitat Joao Félix per a superar Asenjo amb un llançament creuat que ha suposat el 0-2. L'equip d'Emery ha tingut el control absolut de la pilota i ho ha seguit intentant, sobretot en els peus de Baena, però la falta d'encert en la finalització l'ha privat de fer el gol que li permetera tornar a entrar en el partit. Divendres que ve al Mestalla els groguets tindran una altra oportunitat per a tractar de trencar la mala ratxa en Lliga, on no guanyen des del passat 8 de gener.