El Llevant es relaxa i acaba sofrint per guanyar el Betis (4-3)

Dos gols de Morales, que ha assistit Roger en el quart, i un altre de Duarte han donat la victòria als granotes.

Els jugadors del Llevant celebren la victòria contra el Betis
Els jugadors del Llevant celebren la victòria contra el Betis / Efe.

Tot feia esperar una plàcida victòria del Llevant quan en el minut 75 guanyava per 4-1, però una expulsió i dos gols de Canales en el tram final del partit han ficat contra les cordes els granotes, que s'han endut tres punts vitals en la fugida del descens.

El partit s'ha posat molt prompte de cara per als valencians, que en el minut 2 s'han avançat gràcies a una rematada de cap d'Óscar Duarte després d'un córner. El Betis ha reaccionat bé i a penes deu minuts després ha empatat, també després d'un servei des del cantó, amb una jugada confusa que ha finalitzat Mandi. L'àrbitre havia anul·lat el gol per fora de joc però, després de consultar el VAR, li ha donat validesa.

El partit ha entrat aleshores en una fase d'igualtat però, a la mitja hora de la primera part, dues accions de qualitat de Morales, primer amb un tir ràpid amb la dreta i després amb una volea amb l'esquerra, han posat dos gols d'avantatge per als llevantinistes abans del descans.

En la represa, el comandant ha tornat a ser el millor del partit. Ha pogut marcar el seu hat-trick, però ha preferit donar-li servit el quart del Llevant a Roger, que s'ha avançat als centrals del Betis i s'ha estirat per arribar a l'assistència de Morales.

Quan tot era una festa granota, una roja directa rebuda per Róber Pier per una manotada sense jugar el baló ha fet un tomb al partit. Canales, amb dos gols en només cinc minuts, ha posat el partit en un puny i li ha donat esperances a un Betis que ha intentat l'empat fins a l'últim minut.

A la fi, els tres punts s'han quedat al Ciutat de València, que en el dia de hui estrenava il·luminació a l'altura del seu renovat estadi. El Llevant suma la tercera victòria seguida com a local i tanca l'any a tres punts per damunt del descens, els mateixos que la distància que té de la setena plaça.