El Llevant, a punt d'empatar en el temps de descompte

El Llevant perd per 2-1, però ha pogut igualar el partit en la segona part.

El Llevant perd per 2-1, però ha pogut igualar el partit en la segona part
El Llevant perd per 2-1, però ha pogut igualar el partit en la segona part / La Liga Santander

El Barça ha marcat dos gols en la primera part en una perfecta connexió de Messi amb Ansu Fati, i ací ha cregut que el partit s'havia acabat. Greu error, perquè un gran Llevant ha estat a punt d'aconseguir l'empat en la primera part. Amb moltíssimes oportunitats de marcar, el tir de Rochina que ha sorprés Ter Stegen ha arribat al final del partit. Un 2-1 que ha fet gust de poc als jugadors granotes, perquè Rochina ha tingut una altra oportunitat per a marcar l'empat en els minuts de descompte.

Paco López és un home provecte. La seua veterania i coneixement li suggeria que l'equip de Setién no passava per un bon moment i que, si eixia bé l'estratègia de jugar sense complexos i a l'atac, es podria guanyar o, almenys, empatar aquest partit.

El problema és que hui ha aparegut Messi en la primera part. I amb ganes. I damunt, amb un company, a qui li ha passat uns balons que no ha malbaratat. Aquest jugador ha sigut Ansu Fati. El primer gol, en el minut 29, en una passada de Messi des del mateix camp del Barça a un Ansu Fati que corria a l'espai per la banda dreta, ha agafat per sorpresa l'avançada defensa del Llevant. El jove de 17 anys no ha perdonat davant d'Aitor.

Per si això fora poc, el segon gol ha arribat en poc més d'un minut en una altra passada de Mesi al seu company de la nit, que, ajudat per una defensa estàtica del Llevant, ha tornat a marcar. La remuntada granota en camp contrari podia veure's ja com una utopia. A guisa de treball i bon futbol tot éra possible, però no aquesta nit.

Morales, Melero i Roger han pogut marcar

L'equip de Paco López és un conjunt valent. No juga a l'estràtegia del caragol: tancar-se a l'àrea i esperar que passen els minuts per a veure si una errada del contrari permet guanyar, encara que siga amb una mica de sort. El Llevant és un equip que toca bé i, quan pot, se'n va cap amunt per a intentar marcar. Hi ha el risc que el contrari et faça gol. Però, a voltes, l'estratègia funciona. És el que els granotes han intentat en la segona part, sobretot el comandant Morales: jugant així  ha estat a punt de batre Ter Stegen. També ho ha pogut fer Rochina, que no ha aprofitat l'ocasió quan el baló rebutjat per Ter Stegen li ha caigut als peus. Poc després, una altra avançada del comandant per la banda, amb centre a Melero, també ha estat a punt de sorprendre els de Setién. I la més clara, l'ha treta Ter Stegen amb una mà miraculosa a tir de Roger Martí.

Vukčević ix lesionat en llitera

Partit d'anada i tornada, la saó se l'ha emportada el Barça. El Llevant també ha vist Vukčević eixir en llitera, esperant quin pot ser l'abast de la lesió. L'equip de Paco López ha fet un bon partit durant molts moments, sobretot en la segona part. Prenent molts riscos, però donant la cara. Al Camp Nou, on la promesa de Setién és que l'equip torne a jugar com en l'època del dream team de Cruyff o l'era daurada de Guardiola, la gent no acaba de veure les coses tan clares. La victòria d'aquesta jornada pot ser que no servisca per la vesània amb què certs aficionats han rebut l'arribada de Setién. Especialment perquè el Llevant ha posat el Barcelona contra les cordes en la segona part.

Partit amb moltíssimes oportunitats

Per al Llevant les coses estaven clares. Donar la campanada a Barcelona per a intentar acabar la mala ratxa i guanyar el primer partit de 2020. A fi de comptes, en el dia de la marmota, podria pensar-se que, segons com isquera Messi, veuria la llum el Barça o el Llevant. Messi ha eixit bé i ha trobat el company ideal, Ansu Fati. El Llevant, més enllà de les errades, deficiències per a corregir i una situació gens agradable amb tans partits sense guanyar, ho ha intentat. En la segona part, ha tingut mitja dotzena d'oportunitats clares per a poder marcar. El gol granota, el de Rochina, ha arribat ja en temps de descompte, en el minut 92. Si un altre baló haguera entrat abans, el partit podria haver canviat radicalment, ja que el Barça també ha sigut incapaç d'augmentar la renda en la segona part.