El Llevant i el València tanquen la lliga amb derrota

L’At. de Madrid guanya la Lliga Iberdrola i el Màlaga i el Fundación Albacete baixen de categoria.

La Lliga Iberdrola ha abaixat el teló i l’Atlètic de Madrid s’ha proclamat campió per tercera temporada consecutiva en imposar-se a la Reial Societat per 1-2. El conjunt matalafer necessitava puntuar a Zubieta per tal d’anotar-se el títol, ja que només el separaven tres punts del Barça, que al remat ha acabat ocupant el segon lloc, en perdre, a més, contra el Granadilla.

Els equips valencians, per la seua banda, no han posat el punt final esperat, ja que en el doble duel contra els equips sevillans, el Llevant ha perdut contra el Sevilla, i el València ha encaixat una golejada del Betis a l’Antoni Puchades.

El Sevilla necessitava la victòria per a evitar el descens i ho aconseguia a costa d’un equip granota que ja tenia assegurada la tercera plaça del campionat. En el minut 4, Raquel Pinel marcava l’únic gol que pujava al marcador en aprofitar un rebuig de Paraluta a tir de Nagore. Els dos equips disposaven d’oportunitats, però cap d’aquestes tenien conseqüències. En el segon període, les de Kino intentaven igualar la contesa, però les sevillanes defensaven el resultat amb convicció. Ni els intents de Charlyn que arribava a llançar un baló al pal trobaven el seu objectiu. Al capdavall, el Llevant no podia acomiadar Sonia Prim dedicant-li la victòria i s’havia de conformar amb l’un a zero.

Trist adeu del València a la Lliga

Pel que fa al València, més dolenta era la derrota encaixada contra el Betis, que aconseguia remuntar un partit que tenia molt a favor seu als tres minuts, quan Mari Paz, en una rematada de cap, aconseguia inaugurar el marcador. Deu minuts més tard començava el festival de les jugadores bètiques. Rosa Márquez i Yiyi avançaven el seu equip abans del descans, i poc després de començar la segona part, Jennifer Vreugdenhil, la portera local, marcava en pròpia porta l’1-3. Les de Carolina Miranda intentaven reduir les diferències, però era de nou l’equip sevillà el que marcava, en una acció de Bea Parra a les acaballes del partit.