El Llevant remunta contra el Celta (3-1)

Dos gols de Roger Martí capgiren el marcador d’un partit que s’ha revolucionat amb l’entrada de Mayoral, que ha fet el tercer.

Els jugadors del Llevant celebren el segon gol de Roger Martí.
Els jugadors del Llevant celebren el segon gol de Roger Martí. / Biel Aliño (Efe)

El vent ha donat una treva perquè el Llevant i el Celta de Vigo disputaren el seu compromís de Lliga. No han començat bé els granotes, que han cedit massa contra els gallecs, que han tingut les oportunitats més clares i han demostrat més confiança i traça. Iago Aspas obligava Aitor a esforçar-se per a rebutjar el baló que acabava al córner abans del quart d’hora de partit. El mateix davanter rematava al segon pal per a fer el 0-1.

El Llevant s’ha mostrat descentrat durant la primera part. De fet, al 35 els de Vigo podien haver augmentat la diferència, però el baló s’ha passejat per la línia de gol sense que cap futbolista celeste el rematara. La primera oportunitat clara del Llevant, lluny de la seua millor versió, ha arribat vora el descans quan Roger Martí rematava a boca de canó. Per a capgirar la situació, els de López necessitaven un ‘reset’ general.

Segona, canvi de tornes

En la segona el Celta ha tornat a prendre el control inicial de la situació amb un parell d’arribades que han forçat la intervenció d’Aitor. Sabedor de la pólvora que necessitava el Llevant, Paco López ha donat entrada a Mayoral i, als pocs minuts, el canvi tàctic ha fet efecte. El mateix Mayoral rematava un baló que reprenia Roger per a establir l’empat. La mateixa societat ha generat el gol de la remuntada. Toño ha tret ràpidament de banda i Mayoral li l’ha servida al pistoler per al segon gol granota.

El partit ha canviat de color des d'aleshores. Els blaugrana s’han desfet dels nervis i els gallecs han continuat lluitant per l’empat fins al xiulit final, però el peix ja estava venut. Al 91 ha arribat la sentència de Mayoral. La seua entrada al terreny de joc ha sigut essencial en la victòria final.

El granotes guanyen per primera vegada el Celta de Vigo al Ciutat de València i se’n van a la parada nadalenca en un còmoda novena posició amb 26 punts.