El València cedeix un amarg empat davant del Getafe (3-3)

El conjunt xe ha remuntat, però no ha sabut mantindre un avantatge de 3-1

Diakhaby lluita un baló davant de Mata
Diakhaby lluita un baló davant de Mata / Efe

Amb sis novetats en l’onze titular respecte al partit de la jornada passada contra el Leganés, s’ha presentat el València davant del Getafe. I li ha eixit bé i malament a parts iguals, perquè qualsevol dels dos equips s’ha pogut emportar la victòria. Errades i encerts per totes bandes que s’han traduït en un empat a tres final.

El partit no ha pogut començar pitjor per al conjunt de Celades: als 50 segons, quan els espectadors encara s’estaven acomodant, el conjunt visitant s’ha avançat en el marcador. En la treta d’un córner, Mata ha aprofitat una jugada assajada per a afusellar Jaume des de dins de l’àrea. 0-1 en menys d’un minut. I és que pareix que al conjunt blau li va bé marcar-li al València en els primers compassos dels partits: ja ho va fer Jorge Molina la temporada passada en el duel de tornada dels quarts de final de la Copa del Rei.

La renda podria haver-se ampliat al minut tres, quan Jeison ha llançat a porteria amb tota la intenció. La defensa valencianista ha evitat mals majors i ha rebutjat el baló a córner. El Getafe ha tingut molta més presència en els minuts inicials, mentre que el València no s’ha trobat gens còmode. Per si no n'hi haguera prou, els problemes no han parat de créixer-li a Celades: als nou minuts, nou contratemps, quan Gameiro ha hagut de retirar-se per lesió. El seu substitut, Maxi Gómez, ha sigut clau en la reacció valencianista.

Aquesta ha arribat al minut 29, quan el davanter uruguaià ha signat l’empat de xilena ajustada al pal dret, després d’una centrada de Kang In. El rebuig de Djené ha deixat el baló mort en l’aire i el charrúa ha aprofitat per a engaltar-lo. Tres minuts després, el mateix protagonista, Maxi Gómez, ha sigut l’autor del 2-1 amb una inapel·lable cabotada després d'una centrada de Parejo.

La reacció s’ha confirmat en el minut 38 amb el primer gol de Kang In aquesta temporada. Jugada ràpida molt ben conduïda per Rodrigo, que s’ha esmunyit per la banda dreta i li ha fet la passada de la mort. El sud-coreà no ha pogut debutar millor com a titular.

La represa ha donat oxigen al Getafe, que ha avisat per mitjà de Maksimovic en el minut 65: Jaume ha salvat el 3-2 després d’un regal de Kondogbia. El porter d’Almenara no ha pogut fer res un minut després, quan Jason ha fet pujar el 3-2 al marcador amb un gran gol de tacó. I sense pràcticament adonar-se’n, el València s’ha vist superat de nou en defensa. En el 68, Ángel ha empatat després d’una centrada de Damián des de la banda dreta. Si el conjunt local ha capgirat el marcador en uns quatre minuts, els visitants han tornat el colp amb la mateixa moneda en la segona part.

Davant d'aquest curtcircuit, el tècnic valencianista ha menejat la banqueta i ha substituït Kang In en el 72 per a fer entrar Gonçalo Guedes, voluntariós, però que no ha significat un revulsiu com Maxi Gómez en la primera part.

A partir d'aquest moment, el descontrol s’ha fet l’amo del partit: ocasions per als dos equips, polèmica per un penal no xiulat per unes possibles mans de Cucurella dins l’àrea i un gol anul·lat al Getafe per fora de joc. Un final boig amb un resultat equilibrat: 3-3, que deixa un regust amarg en els aficionats valencianistes.