El València empata i es reivindica contra el Barcelona (2-2)

Diakhaby i Maxi Gómez han sigut els autors dels dos gols per al conjunt blanc-i-negre.

José Luis Gayà i Maxi Gómez celebren el gol de l'uruguaià
José Luis Gayà i Maxi Gómez celebren el gol de l'uruguaià / València C.F.

El València s'ha reivindicat davant un rival difícil com el Barcelona i ha sumat el tercer empat consecutiu en Lliga contra un Barcelona incapaç de generar perill. Diakhaby ha avançat els de Gracia i Messi, amb un polèmic penal, i Araujo li han donat la volta al partit, fins que Maxi ha posat la igualada definitiva (2-2).

Els de Gracia s'han mostrat còmodes en una primera part en què els de Koeman no aconseguien trencar la defensa valencianista. Guedes, el salvador del partit de Copa contra el Terrassa, feia els primers intents de fer gol però els balons queien desviats. Després, curtcircuitaven Txérixev i Gayà en el llançament a porta d'una pilota passada per Yunus. Però el València tenia ganes de celebrar alguna cosa i, per fi, arribava l'alegria al minut 29, quan una cabotada de Diakhaby col·locava el baló dins dels pals. Gol del València i doble festa per a un futbolista que complia 24 anys i ha fet el seu primer gol de la temporada en Lliga i el tercer amb el València, els tres de cap.

Els de Gracia han defés amb dents i ungles l'avantatge però quan es descomptava el temps per al descans, Gayà ha vist la targeta roja i un penal que, després de revisar el VAR, Hernández Hernández ha canviat per targeta groga i penal. Messi s'ha encarregat del llançament però la pilota s'ha topat amb les mans de Jaume Doménech. El porter ha desviat el llançament però no ha pogut evitar que l'argentí aprofitara el rebuig per a fer l'empat.

Només començada la segona part, l'uruguaià Araujo, ha fet el segon gol per al Barça. Poc abans, Txérixev ha tingut l'oportunitat per al València però la pilota ha anat fluixa i ha acabat morint a prop de porteria. Ha sigut només una de les moltes ocasions generades pel conjunt blanc-i-negre. Un altre exemple, quan Racic ha fregat el pal al minut 58. I per fi, l'empat ha arribat de la mà de Maxi Gómez després d'una centrada de Gayà des de la línia de fons.

En general, ha sigut un partit en què el València ha fet una molt bona primera part contra un Barça amb poca presència i sense intensitat. Ja en el segon temps i amb el 2 a 1 al marcador els de Gracia han abaixat la pressió al rival però han tornat a pressionar amb l'empat a dos. Destacada actuació per al guardameta valencianista que ha evitat que la pilota entrara en porteria en més d'una ocassió, sobretot en la segona part. Guedes no ha estat encertat però s'ha mostrat com el jugador resolutiu que busca el València.