El València es vacuna a Zorrilla (0-1)

Carlos Soler ha fet l’únic gol del partit i el Valladolid ha pogut empatar en l’últim minut del temps de descompte.

Els jugadors del València celebren l’únic gol del partit, obra de Carlos Soler
Els jugadors del València celebren l’únic gol del partit, obra de Carlos Soler / Efe.

Igual que les vacunes del coronavirus necessiten baixes temperatures per a ser efectives, el València ha hagut de visitar Valladolid durant un episodi de neu per a tornar a guanyar. Feia huit jornades que no ho feia i hui ho ha aconseguit amb un partit molt seriós.

L’equip de Javi Gracia ha fet al José Zorrilla la millor primera part des que ha començat la temporada. Ha sigut el dominador del baló i ha tingut ocasions clares de gol. Masip s’ha proclamat protagonista en evitar el primer gol en una doble oportunitat, primer a tir de Gayà, que ha acabat al travesser i després bloquejant un potent llançament de Soler. Però al descans el marcador no reflectia la superioritat blanc-i-negra.

En la segona part, els de Mestalla no han eixit tan dominants i ha sigut el Valladolid el que ha buscat amb més insistència la porteria de Jaume Doménech. Però després del pas pels vestidors s’ha vist un València més vertical, i s’ha pogut avançar en el minut 65 amb un tir de Maxi Gómez, que ha acabat al pal. El gol arribaria deu minuts després quan, amb un míssil des de fora de l’àrea, Carlos Soler ha sorprés Masip.

El València ha pogut sentenciar el partit amb un gol de Manu Vallejo que l’àrbitre ha anul·lat després que el VAR li comunicara que hi havia fora de joc de Maxi Gómez. I s’ha pogut passar del 0-2 a l’1-1 en l’últim minut del partit, però en aquesta ocasió la fusta s’ha aliat amb els de Mestalla, en rebotar cap a fora un remat de cap del Valladolid.

Després de huit jornades sense guanyar, el València torna a fer-ho i comença l’any 2021 amb una doble victòria: dijous en Copa i hui en Lliga. Amb 19 punts, s’allunya provisionalment del descens i els pròxims partits decidiran l’horitzó dels de Javi Gracia.