• El València estrenarà la tecnologia de la línia de gol en la Supercopa d’Espanya 2020

  Esports Futbol | 20/11/2019 22:03
  À Punt Esports
  Xavi Alberola

  L'exarbitre Carlos Velasco Carballo mostra com funciona la tecnologia de línia de gol que estarà present en la Supercopa / @rfef.

  El president del Comité Tècnic d’Àrbitres (CTA), Carlos Velasco Carballo, ha anunciat aquest dimecres que en la Supercopa d’Espanya que es jugarà el gener de 2020 a l’Aràbia Saudita s’estrenarà, per primera vegada en una competició nacional, la tecnologia de la línia de gol que ja s’utilitza en les competicions de la FIFA i la UEFA.

  “Sempre hem tractat d’avançar en l’arbitratge espanyol. Per primera vegada, els nostres àrbitres utilitzaran la tecnologia de la línia de gol en les semifinals i la final de la Supercopa” ha anunciat Velasco Carballo a la Ciutat del Futbol, a Las Rozas.

  Aquest sistema es basa en una sèrie de 14 càmeres instal·lades al terreny de joc connectades amb l’intercomunicador dels àrbitres. Quan el baló traspassa 1 mil·límetre la ratlla de gol, automàticament, avisarà els àrbitres amb una vibració al rellotge i escoltaran la paraula gol 3 vegades per l’intercomunicador. D’esta manera els col·legiats tindran una eina per evitar els anomenats “gols fantasma”.

  La primera semifinal de la Supercopa la jugaran el València i el Reial Madrid, el 8 de gener, a la ciutat de Jiddah, declarada Patrimoni de la Humanitat.