El València guanya el Getafe amb l'ajuda del VAR

Parejo reapareix després d'un mes i marca de penal l'únic gol del partit.

El capità Dani Parejo festeja el seu gol
El capità Dani Parejo festeja el seu gol / Rodrigo Jiménez (Efe)

Important victòria del València al Coliseum de Getafe. Un triomf en què el VAR ha tingut molt a veure, ja que gràcies al videoarbitratge el conjunt 'xé' ha disposat d’un penal que ha convertit el capità Parejo en la segona part. És la primera volta que el VAR beneficia el València en el que va de temporada. Amb aquest resultat de 0 a 1, els de Marcelino encadenen dues victòries seguides.

El València arribava al camp del Getafe amb la intenció de traure un bon resultat i amb la moral que donava haver guanyat el Young Boys a Mestalla en la Champions. Per primera volta, Marcelino no ha convocat el davanter belga Michy Batshuayi. Sembla que el tècnic no està satisfet amb el seu rendiment i ha volgut així donar-li un toc d’atenció.

El partit ha començat amb un clar domini del Getafe. Els de Bordalás han eixit al camp amb molta intensitat i velocitat i han avisat ja des del primer minut, amb un tir a distància de Damián. Els dos equips han disposat de clares ocasions de gols. Per part del Getafe, Cabrera i Molina ha disposat de dues bones oportunitat que s’han desfet gràcies a Neto i al pal. Pel que fa al València, Guedes ha aconseguit encadenar vàries passades a Rodrigo i, gràcies a això, el davanter ha disposat de tres mà a mà amb el porter del Getafe, que malauradament no han pogut acabar en gol.

El VAR ajuda el València

En la segona part, el guió del partit semblava que no anava a canviar. Valencia i Getafe s’anaven repartint les oportunitats de cara a porta. Això sí, en aquest temps el joc ha sigut més pausat, després de la intensitat dels primers 45 minuts. Les ocasions més importants en aquest període han estat en els peus dels de Bordalás, però el València controlava més el baló i semblava que també el temps del partit. El Getafe jugava amb duresa, de fet els seus jugadors han realitzat 23 faltes per les 8 dels del Marcelino.

En el minut 78 ha arribat la jugada decisiva del partit. Gameiro ha protestat una agarrada en l’àrea i després de revisar el VAR, l’àrbitre ha concedit penal a favor del València i també l’expulsió de Bruno González, que ha vist la segona groga. El capità Dani Parejo, que jugaba després d’estar un mes lesionat, s’ha responsabilitzat del seu llançament. I no ha errat. El 0 a 1 ha apujat al marcador en el minut 81. Després del gol, el Getafe no ha abaixat els braços i ha continuat insistint en atac. També el València, que ha disposat de dues bones ocasions de la mà de Rodrigo i Gameiro.

Finalment, el València ha aconseguit una victòria que suposa afrontar el paró lliguer amb més tranquil·litat, però que deixa moltes incògnites sobre l’efectivitat de l’atac valencianista. Santi Mina, que hui havia eixit de titular com a revulsiu, no ha quallat una bona actuació. Tampoc Gameiro i Rodrigo han estat fins en els últims metres. Ara, l’equip disposa de dues setmanes per a preparar el pròxim compromís lliguer. Serà dissabte 24 de novembre a Mestalla contra el Rayo Vallecano.