El València guanya l’Ebre per 1-0 i passa a l'eliminatòria següent de la Copa del Rei

Els jugadors de Marcelino han solucionat la papereta per la mínima després de salvar dos claríssimes ocasions de gol dels aragonesos.

Batshuayi, autor del gol de la victòria. Efe

Arribava el València a Mestalla necessitat d’una victòria balsàmica que calmara la coentor de les últimes dues derrotes davant de la Juventus i el Reial Madrid. El partit de tornada de la Copa del Rei contra l’Ebre, un equip de la part baixa de Segona B, era en principi l’escenari ideal per a curar les ferides, però amb aquest duel ha quedat clar que, en el futbol de hui en dia, qualsevol rival pot complicar-li la vida a un equip de major pressupost.

Els dos equips s’han tantejat en una primera part que ha donat poques ocasions de gol. El valencianista Kangin Lee ha sigut el primer a provar sort llançant des de fora de l’àrea. Minuts després, el jugador coreà ha tornat a ser protagonista quan l'han atés d'un fort colp que ha rebut en el nas i que l’ha deixat sagnant en la gespa.

En el minut 25, un dur llançament de Kondogbia amb la cama esquerra ha eixit pel costat dret del porter visitant Salva de la Cruz. Però l’ocasió més clara de la primera part ha sigut per a l’Ebre en el minut 32: Gerrit ha controlat un baló en la frontal, ha disparat des de fora de l’àrea i ha obligat Jaume Doménech a estirar-se per a detindre un baló que s'escolava per tota la creueta. Parada per a immortalitzar en fotografia, però descontentament del públic de Mestalla, que ha acomiadat els seus amb xiulits a la fi dels primers 45 minuts.

La segona part ha començat com ha acabat la primera, amb un Ebre ben plantat que no s’amaga a l’hora de jugar el baló. No obstant això, qui s’ha avançat en el marcador ha sigut el València. Batshuayi, pràcticament inèdit en la primer part, ha marcat en el minut 58 l’única diana del partit, picant el baló amb el cap després d’un gran centre de Lato. El jugador belga s’ha retrobat amb el gol quasi un mes i mig després.

El partit també ha servit per a veure de nou Txérixev, que tornava a una convocatòria després de la lesió. Ha eixit al terreny de joc per un Gameiro que s’ha retirat amb molèsties. El davanter francés continua sense donar el nivell que d’ell s’espera. D’altra banda, a Kangin Lee l'han substituït entre aplaudiments per a donar entrada a Álex Blanco, jugador benidormer del filial.

Però, enmig d’aquest ambient distés, ha reservat un altre esglai per a la parròquia valencianista: en el minut 78, després de la treta d’una falta, David Mainz ha fet traure els reflexos de Doménech, que ha rebutjat un perillós baló rematat des de dins de l’àrea.

Al final, a pesar del pobre bagatge ofensiu mostrat, el València ha solucionat l’eliminatòria de Copa amb un resultat global de 3 a 1. Ara sí, superat l’Ebre, toca centrar tota l’atenció en el següent compromís lliguer, que arribarà dissabte contra el Sevilla.