El València obté a San Mamés la primera victòria a domicili (0-1)

Txérixev fa en el 28 un gol que val tres punts, contra un rival que estava invicte

Denís Txérixev celebra el gol a San Mamés
Denís Txérixev celebra el gol a San Mamés / Miguel Toña (Efe)

Primera victòria lliguera del València fora de casa. A San Mamés mesuraven les forces dos equips amb ratxes oposades. L’Athletic havia guanyat a casa tots els partits i el València encara no havia sumat cap punt fora. Els de Celades han trencat la dinàmica i s’han endut els tres. El València no havia vençut mai al nou San Mamés.

El tècnic andorrà afrontava el duel amb 5 baixes importants. Guedes no estava en l’onze. L’equip eixia prudent perquè l’Athletic no li donara cap sorpresa, però en el minut 5 ha començat el seu recital ofensiu. Apareixia el millor València. Maxi en dues ocasions, Rodrigo i Ferran han arribat a porteria amb perill. Garay ha fet lluir-se Unai Simón en el minut 17.

Els valencianistes dominaven sense premi fins que en el minut 28 Txérixev ha culminat un bon contracolp i ha anotat el 0 a 1. És el seu primer gol aquesta temporada i en un camp on cap visitant ho havia aconseguit. La jugada l'ha revisada el VAR per possible fora de joc de Maxi Gómez. Amb una magnifica organització defensiva, el València ha pogut desactivar els lleons, i només Williams ha posat Cillessen a treballar.

Debut de Manu Vallejo i lesió de Garay

En el segon temps, Paulista ha eixit per Garay amb problemes a la cuixa dreta. El València seguia connectat i Maxi ha disposat d’una magnífica ocasió per a augmentar el marcador. A mesura que corria el temps, l’Athletic despertava i Iñaki Williams ha tingut en el minut 54 una doble ocasió, neutralitzada per Cillessen i per la fusta.

Vallejo ha eixit per Maxi i a penes entrar li ha servit a Txérixev una gran passada. La rematada del rus l'ha rebutjada Unai Simón. En el tercer canvi Sobrino ha entrat pel golejador. L’ambient es calfava però el València ha sabut defensar la victòria, i en l últim sospir Vallejo ha estat a punt de fer pujar el segon a La Catedral. El pròxim dimecres –cita amb la Champions League–, el València rep l’Ajax a Mestalla.