El València posa peu i mig en les semifinals amb dos gols en el temps afegit

Dos gols de Guedes i un de Daniel Was confirmen la major efectivitat valencianista, mentre que el Villarreal CF no aprofita les ocasions.

El València s'acosta a les semifinals amb la victòria a Vila-real amb dos gols en el temps afegit / Efe

La versió valenciana en els quarts de final de l'Europa League no ha decebut, tot i que al final la major efectivitat del València ha sigut la clau. Villarreal CF i València han jugat un partit de quarts de final intens, amb molt de ritme, en què els locals han tingut més ocasions, sobretot en el final de la primera i l'inici de la segona part i en les botes de Samu Chukwueze. Mentrestant, el València s'ha defensat amb orde i ha resolt a la contra, amb dos gols en el temps afegit de Daniel Was i el portugués Gonçalo Guedes, el jugador més decisiu de l'enfrontament.

Des del punt de penal

Molt prompte, al cap de cinc minuts de partit, Santi Cáseres ha fet caure Gonçalo Guedes dins de l'àrea, i l'àrbitre, molt a prop, no ha dubtat en assenyalar la pena màxima. Com a Vallecas, Dani Parejo ha llançat la pena màxima, però Andrés Fernández ha endevinat la trajectòria de la pilota i ha sigut Guedes qui ha agafat el rebuig i fa el 0-1. A partir d'eixe moment, pilota per al Villarreal CF, que acumulava accions de perill, com quan Gerard no ha arribat de cap després d'una centrada de Quintillà.

Però el València, a la contra, ha donat més sensació de perill, com una acció de Guedes, just després del gol, i altra després d'una centrada de Ferran a què no ha arribat Rodrigo. En el minut vint, una centrada de Ferran està a punt de convertir-se en el segon gol visitant, però Gameiro, que ha controlat i, caragolejant dins l'àrea, ha vist com el seu xut pegava en un defensa que se n'anava al córner.

Xavi Quintillà ha estat molt actiu en la banda esquerra. Així, al minut 25, Vicent Iborra ha estat a punt de fer gol després d'una centrada del jugador del planter. Cazorla, amb una falta des de la frontal que frega el travesser, i sobretot, Gerard Moreno, amb un llançament des de dins de l'àrea, que trau Neto amb problemes, han signat un bon final dels locals.

El Villarreal CF va plasmar la seua superioritat en el camp en el marcador gràcies a un penal d'Ezequiel Garay sobre Vicent Iborra que Santi Cazorla va transformar, i es va refer així de l'errada de diumenge a Sevilla. L'asturià va ser el jugador més determinant en el partit.

El Villarreal CF, a guanyar el partit

El Villarreal CF han augmentat la seua pressió sobre la porteria de Neto en l'inici de la segona part. Més agressivitat i mobilitat, conscients que el resultat d'empat afavoria al València per a la tornada al Mestalla. Samu Chukwueze ha tingut, en dos minuts (56 i 58), dues clares ocasions per a marcar. En les dues, Neto ha resolt amb solvència. Un xut, primer i una contra, just després. Espectacular el nigerià, i brillant el porter brasiler. Samu ha sigut un maldecap per a la defensa valencianista.

Marcelino, conscient que l'equip no acabava d'arrancar en la segona part, ha mogut la banqueta. Piccini i Coquelin han entrat per Roncaglia i Ferran. L'italià i el francés reapareixien així en recuperar-se de les seues respectives lesions. Calleja ha anat a guanyar el partit. Carlos Bacca ha entrat per Iborra. Només eixir, espai per a Gerard qui, a la mitja volta, tenia el segon en les seues botes. Molt clara ocasió.

El Villarreal CF ha acusat l'esforç en els minuts finals en què el València, a la contra, s'ha emportat el partit. Abans dels gols, també Guedes i Daniel Was podien haver marcat, a la contra. No ha sigut fins a l'afegit quan el partit s'ha trencat. Primer, amb Was que ha resolt una ràpida contra quan el Villarreal CF estava bolcat en l'àrea de Neto i, amb el partit ja trencat, Guedes ha resolt un contraatac conduït per Txérixev. El partit ha quedat vist per a sentència. I l'eliminatòria, quasi que també.

El partit de tornada es jugarà el pròxim dijous, 18 d'abril al Mestalla, a les 21 hores. Els altres tres partits dels quarts de final de l'Europa League: