El València s'imposa al Llevant en un partit boig al Mestalla (4-2)

Vallejo, amb dos gols en el tram final del partit, ha fet que l'equip de Gracia sume els tres primers punts en la lliga.

Manu Vallejo, amb dos gols en el tram final del partit, ha fet que el València sume els tres primers punts en la lliga / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El València ha començat amb victòria la temporada de lliga contra un Llevant que s'ha avançat dues vegades en el marcador. Una primera part amb cinc gols, un dels quals anul·lat, i els canvis de Javi Gracia en la segona part han inclinat el derbi a favor dels del Mestalla.

El primer gol del partit ha arribat abans del primer minut. Una jugada individual del comandant Morales davant la defensa poregosa del València ha acabat amb el primer per als de Paco López. Un colp que l'equip del Mestalla ha sabut neutralitzar prompte amb un gol de Gabriel Paulista en la treta d'un córner de Lee Kang-in.

En la primera part, els atacs han sigut molt superiors a les defenses. Una nova jugada ofensiva del Llevant ha acabat, després de diversos rebutjos poc contundents de la defensa blanc-i-negra, en gol de Gonzalo Melero, encara que l'àrbitre l'ha anul·lat després que el VAR l'avisara d'unes mans de Campaña.

Però uns minuts després sí que pujava al marcador el segon dels blaugrana. Un xut potentíssim del comandant entrava per l'escaire de la porteria defesa pel gat d'Almenara, Jaume Domènech. Però l'alegria li ha durat ben poc al Llevant, ja que una excel·lent definició de Maxi Gómez en el minut 39 ha tornat a posar l'empat en el marcador.

La segona part començava amb un intercanvi d'ocasions. Primer Bardhi xutava molt travessat després de regatejar dos jugadors del València. I minuts més tard Yunus, debutant amb només 17 anys, enviava la pilota al travesser d'Aitor Fernández en un contraatac dels de Gracia.

El tècnic navarrés ha mogut la banqueta amb l'objectiu d'aconseguir el control de la pilota. Un d'aquests canvis ha sigut el de Manu Vallejo, un davanter revulsiu. Quan faltaven quinze minuts per a la fi del partit ha rebut un baló dins l'àrea i l'ha enviat al fons de la porteria del Llevant. El mateix Vallejo sentenciava el partit en l'últim minut del temps afegit.

El València continua amb la bona ratxa en els inicis de la lliga. Només ha perdut en una de les tretze últimes estrenes del campionat. L'única derrota va ser en la temporada 2016-2017, contra Las Palmas al Mestalla (2-4). En canvi, el Llevant només ha guanyat dues vegades en l'estrena de la lliga, en les quinze temporades que ha disputat en Primera, amb huit derrotes i cinc empats.