El València s'imposa en un ‘amistós de Champions’ al Bayer Leverkusen (1-2)

Els de Marcelino tanquen la minigira europea amb victòria, gràcies als gols de Gameiro.

Els de Marcelino tanquen la minigira europea amb victòria, gràcies als gols de Gameiro / Efe

Victòria del València davant del Bayer 04 Leverkusen, en el quint amistós de pretemporada, al Bay Arena. Els de Mestalla s’han enfrontat a un equip que va quedar quart en la Bundesliga i que enguany disputarà la Lliga de Campions. La temporada passada va ser el seu rival en el Trofeu Taronja. Després de la cimera de Singapur i ratificada l’estructura esportiva, Mateu Alemany i Pablo Longoria han presenciat el partit.

A les 2 del migdia ha començat l'encontre. Marcelino ha apostat per un onze molt reconeixedor. Cillessen i Gameiro, recuperats de les molèsties, han sigut titulars. En la defensa: Gayà, Garay, Diakhaby i Wass. Al mig del camp, Kondogbia i Parejo; Carlos Soler, per la banda dreta i Guedes, a l’esquerra. Gameiro i Rodrigo, els referents de l’atac.

Dos gols de penal en la primera part

El Bayer Leverkusen ha sigut el primer dominador del partit. Però, quan el València ha despertat, han hagut de frenar Rodrigo amb un penal que Gameiro ha convertit, en el minut 10, en el 0 a 1. Quan els alemanys han intentat reaccionar, Cillessen s’ha lluït davall dels pals davant de Paulinho. En el minut 20, a la contra els de Marcelino han seguit mostrant el seu perill, i de nou han tombat Rodrigo amb una falta que el VAR ha dit que era fora de l’àrea. Expulsió de Dragovic i Parejo ha estat a punt de convertir la falta en gol. Minuts després Gameiro, en un mà a mà, ha posat a prova Hradechy. I quan més entonat estava el València, el conjunt alemany ha fet l’empat, també de penal. Mans de Diakhaby revisades per l’arbitratge electrònic i Haveritz ha firmat el gol en el minut 27. El mateix Diakhaby ha disposat d’una bona ocasió per a desfer les taules abans del descans.

Doblet de Gameiro

En la represa, Marcelino ha donat entrada a Txérixev per Guedes, i el jugador rus i Gameiro han aportat dinamisme a l’encontre. En el minut 57 el davanter francés ha anotat el gol que posava el València per davant, 1 a 2. Doblet de Gameiro, a qui ha substituït Maxi Gómez. Carrusel de canvis en els dos equips. Els entrenadors busquen donar minuts a tots els convocats abans de començar la competició lliguera. Kang-in Lee ha intentat ser determinant; tot apunta que es quedarà en el primer equip. Maxi Gómez ha mostrat ser un atacant d’instint però finalment no ha vist porteria. Gayà s’ha retirat amb molèsties. El partit de hui és l'últim test de pretemporada abans de presentar-se a Mestalla el pròxim dissabte, on s’enfrontarà a l’Inter, en el Trofeu Taronja.