El Vila-real no passa de l'empat a San Mamés (1-1)

Els groguets acumulen ja sis jornades sense guanyar, però es mantenen en llocs europeus.

Berenguer, en l'acció de l'empat
Berenguer, en l'acció de l'empat / Twitter: @LaLiga

El Vila-real no ha pogut guanyar a San Mamés (1-1) i acumula ja sis jornades sense guanyar en la Lliga. Tot i l'empat, el tretzé en la competició, els groguets es mantenen en llocs que donen accés a les competicions europees, però veuen com la Reial Societat i el Sevilla s'allunyen.

Els primers minuts de joc han sigut de tanteig i amb moltes imprecisions per part dels dos equips. A poc a poc, el Vila-real ha anat controlant el partit i ha començat a crear perill per la banda esquerra de l'atac. Una bona internada d'Alfonso Pedraza ha propiciat la primera ocasió del partit per a l'equip d'Unai Emery, però Paco Alcácer ha creuat massa la pilota. Era només el primer avís.

Poc després, una altra gran jugada personal del lateral esquerre cordovés ha acabat amb un refús en la frontal de l'àrea que Gerard Moreno ha aprofitat per a inaugurar el marcador. El màxim golejador groguet, amb 14 gols en la Lliga, ha rematat tal com li venia, sense pensar-s'ho massa, i ha fet inútil l'estirada d'Unai Simón, després que la pilota tocara en Yeray Álvarez. I una altra acció amb els mateixos protagonistes, Pedraza i Gerard, ha pogut significar el segon gol, però Íñigo Martínez, providencial, ha evitat la rematada a plaer del català.

En els instants finals de la primera part l'Athletic ha estirat les línies i sense crear massa perill s'ha anat acostant a l'àrea defesa per Sergio Asenjo. I quan ja semblava que s'arribaria al descans amb el 0-1, una errada defensiva en cadena del Vila-real ha permés que Berenguer empatara el duel en el minut 44.

Els bilbaïns, amb la inèrcia dels últims instants del primer temps, han gaudit de la primera ocasió en la represa, que ha desbaratat Albiol. A poc a poc, els groguets han aconseguit espolsar-se la pressió inicial de l'equip de Marcelino i han tingut una bona opció per a tornar a avançar-se en botes de Pedraza.

Davant l'exigència física de l'Athletic, Emery ha donat entrada a Fer Niño, Yéremi Pino i Pervis Estupiñán en el lloc de Paco Alcácer, Manu Trigueros i Moi Gómez, tots ells titulars a Salzburg. Els canvis no han tingut l'efecte desitjat i Asenjo ha sostingut al Vila-real davant les envestides dels bascos. Els últims minuts han estat plens d'imprecisions i encara que els groguets han acabat millor el partit i ho han intentat fins al final, no han aconseguit intimidar la porteria d'Unai Simón. El marcador ja no s'ha mogut i l'equip d'Emery ha sumat el tretzé empat en lliga.