El Villareal B s'allunya del líder

El Villareal B ha perdut 1-0 amb el líder, l'Atlètic Balears, que ja li trau quatre punts. Per la cua, el Castelló guanya 2-1 el Badalona en un partit èpic.

L'Atlètic Balears guanya 1-0 el Villareal B.

El filial del Villareal tenia l'oportunitat de recuperar el lideratge si guanyava l'Atlètic Balears. Ha perdut 1-0 contra aquest rival directe i ara els illencs li trauen quatre punts d'avantatge. Un gol d'Hugo Díaz al minut 77 ha donat la victòria a l'Atlètic. En quarta posició continua l'Hèrcules, que també ha jugat contra uns dels equips que lluiten per l'ascens, la Unió Esportiva Lleida. Empat sense gols al Rico Pérez i opció perduda, també, perquè els alacantins posaren terra per damunt sobre els quints de la classificació. L'Hèrcules, quart, té 47 punts, igual que els lleidatans, però estan un lloc per damunt perquè gaudeixen d'un millor 'average'. La diferència entre el quart i el cinqué lloc és molt important perquè s'hi troba la línia divisòria, aquella que permet jugar els play-offs d'ascens.

L'Atlètic Llevant guanya l'Ejea i l'Ontinyent empata a Olot

Llevat de Villareal B i Hèrcules, l'equip valencià millor classificat és l'Atlètic Llevant. Ocupa el lloc número 11, en la zona temperada de la taula. Un gol d'Aitor al minut 81 li ha permés guanyar l'Ejea per 0-1. Els de Tevenet han sumat sis punts en els últims partits després de guanyar la setmana passada l'Alcoià. El número 16 està l'Ontinyent. És on comença la zona perillosa i l'única que permet jugar els play-offs de descens. L'Ontinyent ha empatat a casa de l'Olot amb un 0-0, però sumar d'un en un no sembla suficient. Si la cosa es mira fredament, de la plaça 16 a la 20 només hi ha un matalaf de tres punts. És a dir, es pot passar de la cua a la salvació en només una jornada.

Alcoià, Castelló i València Mestalla, en zona de descens

Eixe és el drama que viu la resta d'equips valencians. Tots en zona de descens. L'Alcoià ocupa la posició número 17. Aquesta setmana ha empatat a un amb el València Mestalla, que ja és el cuer. Un gol de Primi al 63 ha servit per a empatar un partit en què s'havia avançat el Mestalla al minut 6 amb gol de Sito. Al Colllao s'ha aplaudit el gol, perquè més val un empat que no una derrota, però la grada sap que cal millorar molt per a eixir de les posicions de descens.

El Mestalla no és la primera volta que ocupa l'última posició. Se la sol alternar amb el Castelló. La victòria dels blanc-i-negres sobre el Badalona per 2-1 els col·loca penúltims, un lloc per damunt del que tenien la jornada passada. Això no impedeix que el gol de Jairo al minut 90, que posava el 2-1 definitiu fora rebut a Castàlia com si s'haguera guanyat un títol. La veritat és que els locals havien fet mèrits per a guanyar el partit i una recompensa de tres punts en l'últim minut, a més de fer justícia, sempre sap a glòria.