El Villarreal perd dos punts a l'Estadi de la Ceràmica

L'equip groguet empata 1-1 amb l'Osca i no aconsegueix allunyar-se de la zona perillosa de la classificació.

Chimy Ávila, autor del gol de l'Osca, disputa el baló a Álvaro
Chimy Ávila, autor del gol de l'Osca, disputa el baló a Álvaro / Doménech Castelló (Efe)

El Villarreal CF necessitava guanyar a La Ceràmica per a arribar als 42 punts i assegurar-se virtualment la permanència. Ara en té 40 i, tot i que hi ha tres equips que es troben per davall amb 37 punts, encara no pot respirar alleujat. Pablo Fornals ha marcat un golàs de rabona al minut 30 de la primera part i l'afició grogueta ha respirat. El Villarreal podia jugar amb una certa tranquil·litat i, fins i tot, ampliar el nombre de gols. No ha sigut així. L'Osca és un equip acostumat a jugar amb resultats adversos i és un dels conjunts més imprevisibles de la Lliga. Per tant, amb un equip així tot és possible.

Els de Calleja s'han dedicat a defendre bé i esperar l'oportunitat per a rematar el partit. El problema és que en futbol una cosa és la teoria i una altra la pràctica. I també l'experiència. I aquesta aconsella tancar els partits com més prompte millor. A més a més, el Villarreal ja ha patit esglais d'última hora per a no deixar la faena per a l'últim moment.

El Chimy Àvila ha aprofitat la seua segona oportunitat i ha marcat el gol de l'empat

El primer contratemps ha vingut a la segona part, quan al minut 57 Toko Ekambi ha vist la targeta groga. El camerunés es perd el partit de la jornada al Bernabéu. Una molt mala notícia. Set minuts després una nova amenaça ha aparegut en l'àrea grogueta. Era el Chimy Ávila, que tenia la seua primera gran oportunitat. Al 66 Calleja donava entrada a Javi Pedraza per Ekambi. I al 77 arribava el gol de l'Osca. Una vegada més, la tremolor a La Ceràmica. Un empat imprevist, que no entrava en el guió, però que tampoc no era descartable per la forma en què estaven jugant els aragonessos

El Villarreal té 40 punts i la setmana que ve juga al Bernabéu

A la fi, no res ha canviat en l'últim quart d'hora. Una targeta roja a Jorge Pulido, que no servia de res al submarí groc, perquè ja estava tot acabat. El Villarreal s'hi deixa dos punts d'or o, almenys, de plata, a la Ceràmica i haurà de continuar lluitant i patint. És cert que n'hi ha altres que ho tenen pitjor. És a dir, que tenen més paperetes per a anarse-n a Segona Divisió. A hores d'ara són el Rayo Vallecano, el mateix Osca i el Valladolid. Altres tres, el Girona, el Celta i el Llevant, estan amb l'aigua al coll. En les tres setmanes que resten per a acabar el campionat ja no hi ha rivals grans ni menuts. El Villarreal, que podia haver posat fi al drama d'aquesta temporada, haurà de continuar formant part d'una història que no agrada a ningú.